Održana akcija čišćenja Duhanske stanice

Održana akcija čišćenja Duhanske stanice

Održana akcija čišćenja Duhanske stanice

0

thumb_tehnologija_i_tradicija_miro_kraljevicU subotu 9.5.2009. godine na Dan Europe, Udruga EKO-ZH je u suradnji sa još nekoliko udruga iz Širokog Brijega organizirala akciju čišćenja smeća oko Duhanske stanice. Akciji su se pridružili Odred izviđača Široki Brijeg, Moto klub Široki, Kino video klub Amater, Ćavarovo brdo pictures, UPIT – Udruga za promicanje informacijskih tehnologija, te javno poduzeće Čistoća kojima se ovim putem posebno zahvaljujemo na mehanizaciji i alatu. Za hranu i piće se pobrinuo grill "Tijo" koji je cijelo vrijeme stajao na raspolaganju i na taj način pomogao akciju. Svim sudionicima se zahvaljujemo na sudjelovanju!
Potaknuti velikom količinom otpada kojeg su ostavili naši sugrađani odlučili smo se na ovu akciju. Kako bi uljepšali naš grad, a ujedno i potaknuli ostale na savjesno odlaganje počeli smo čišćenje prostora oko Duhanske stanice koji je već dulje vrijeme zapušten, a nalazi se u samom centru Širokog Brijega. Ovo je prva ovakva akcija u ovoj godini i truditi ćemo se imati slične akcije što je moguće češće kako bi pokrenuli cijelu zajednicu i ukazali na probleme sa otpadom u našem gradu i općini – rekao nam je predsjednik udruge EKO-ZH Mario Brekalo.

Cijelu ideju je podržao i načelnik općine gosp. Miro Kraljević, te uz logističku pomoć javnih ustanova i sam došao pomoći u čišćenju okoliša. Uz načelnika veliku ulogu je preuzelo i javno poduzeće "Čistoća" koje je uz pomoć svojih vozila odvezlo oko 20 tona otpada koji se godinama već skupljao u krugu Duhanske stanice. Postavljene su i obavijesti o zabrani odlaganja otpada unutar prostora Duhanske stanice kako bi pojedincima ukazali na tu činjenicu ako je do sada nisu bili svjesni. Građani su pozdravili ovu akciju, ali je izostala pomoć pri sakupljanju otpada, te još jednom ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da podrže ovakve akcije, ili barem ne odlažu otpad na neprimjerena mjesta.

http://eko-zh.siroki.net