Održana konferencija za novinare u zgradi Vlade ŽZH

Održana konferencija za novinare u zgradi Vlade ŽZH

Održana konferencija za novinare u zgradi Vlade ŽZH

0

17. kolovoza 2009. godine, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održana je konferencija za novinare na temu: Stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Pred okupljenim novinarima govorili su: predsjednik Vlade dr. Zvonko Jurišić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Viktor Kvesić, predsjednica Županijske zajednice udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata Ivanka Ljubić te ministar financija Vjekoslav Bakula.

Dr. Jurišić je u svom izlaganju kazao kako su iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke ove godine izdvojena znatna sredstva za stambeno zbrinjavanje invalida i obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata, gdje je Vlada izdvojila 200.000 KM, a Ministarstvo hrvatskih branitelja još 120.000 KM, te je na taj način riješena problematika ukupno 16 obitelji ratnih stradalnika – po 4 iz svake općine u sastavu Županije.

 

Ministar Kvesić se najprije zahvalio u ime stradalnika predsjedniku Vlade i minisrtu financija na zalaganju prilikom rješavanja navedenih problema, ali i vodstvu udruga proisteklih iz Domovinskog rata na strpljivosti i razumijevanju koje su iskazali. Naglasio je kako je u dnevnom tisku nedavno objavljen natječaj za dodjelu stanova u općini Ljubuški te kako će već krajem ove ili početkom sljedeće godine biti raspisani natječaji i za ostale tri općine-Široki Brijeg, Grude i Posušje.

Ivanka Ljubić je također izrazila zahvalnost svima koji su pridonijeli da se konačno otpočne sa zbrinjavanjem stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji rekavši kako je u proteklih 17 godina ovoj populaciji nanesena velika nepravda time što se do sada nije imalo sluha za navedenu problematiku. Također se zahvalila svim obiteljima na razumijevanju i strpljivosti prilikom ostvarivanja njiohovih prava.

Ovom prigodom je Božo Zovko, tajnik Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, ministru Viktoru Kvesiću uručio zahvalnicu u ime MZ Uzarići za pomoć koju je pružilo Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata pri izgradnji spomenika poginulim braniteljima iz Uzarića.