Održana Skupština Odreda izviđača Široki Brijeg

Održana Skupština Odreda izviđača Široki Brijeg

Održana Skupština Odreda izviđača Široki Brijeg

0

izvidjaci_siroki2009U subotu 21. veljače 2009. godine održana je Skupština udruge Odred izviđača Široki Briijeg. Na Skupštini su pored predsjednika Odreda izviđača gosp. Ivice Šaravanje, te dopredsjednika i članova Upravnog Odbora, nazočili i mnogi gosti, među njima i bivši članovi Odreda izviđača "Ljupko Matijević" koji je u Širokom Brijegu djelovao do početka rata 1992. godine, kao i gosti iz Jajca iz Odreda izviđača "Gola planina" ! Skupština je započela odavanjem počasti minutom šutnje za sve umrle izviđače koji su svojim radom i zalaganjem doprinosili promicanju pokretu izviđača. Prisutnim se obratio predsjednik udruge gosp. Ivica Šaravanja te u kratkim crtama upoznao nazočne s poviješću izviđača u Širokom Brijegu te procesu nestanku istih u zadnjih petnaestak godina i ponovnoj ideji o osnivanju.
 Risovac 1988, vod Sempervivum Tectorum, Ivo, Masija, Tomo, Daka i BranaNazočnim se zatim obratio prof. Andrija Zeljko, inače dugogodišnji član pokreta izviđača u Širokom Brijegu prije rata, obrazloživši svoje viđenje imena Odreda, strukture, ideje i samog plana realizacije ciljeva koji stoje pred pokretom. Dipl. iur. Mario Brekalo, inače član Upravnog Odbora, je obrazložio sadržaj Statusa Udruge, te objasnio pravne postupke i pravila po kojima je izrađen novi statut.

 

 

thumb_signalizacija_zastave1signalizacija_zastave2

 

Skupština se nastavila diskusijom o daljnjem tijeku i nastavku rada samog Odreda, te o nabavci potrebnih sredstava, pronalasku prostora za djelovanje, izradi programa, te o procesu suradnje i spajanja s drugim Odredima izviđača unutar BiH i šire u Saveze izviđača. Svoje nekadašnja iskustva su iznijeli i nekadašnji članovi izviđača u Širokom Brijegu, koji su izrazili želju za pomoći u radu i nastavku djelovanja izviđačkog pokreta. Članovi novoosnovanog Odreda izviđača "Gola planina" iz Jajca su predstavili rad svoje Udruge, kao i poteškoće s kojima se suočavaju prilikom djelovanja. Gosti su iznijeli svoje viđenje plana i programa djelovanja i pritom domaćine susreta darovali i prigodnom fotografijom, te dogovorili budući plan suradnje s širokobriješkim Odredom izviđača.

 

Na kraju Skupštine date su daljnje smjernice i zadaci koje stoje pred Odredom, među kojima je prijedlog novog naziva Odreda, kao i pronalazak adekvatnog prostora, te izrada novog simbola Odreda izviđača Široki Brijeg, stvaranje prethodno spomenutih saveza na županijskoj, federalnoj, državnoj i drugim razinama, izrada programa rada, izgled odličja, uniforme, nabavka potrebnog materijala za rad te mnoge druge aktivnosti.
http://oisb.siroki.net