SMART iz Mostara odnio tri nagrade na No Limit, Advertising Festivalu u Sarajevu

SMART iz Mostara odnio tri nagrade na No Limit, Advertising Festivalu u Sarajevu

SMART iz Mostara odnio tri nagrade na No Limit, Advertising Festivalu u Sarajevu

0

smart_stipe_miroNa upravo završenom No Limit, Advertising Festivalu u Sarajevu, agencija SMART iz Mostara je u vrlo uglednom društvu najvećih BH oglašivača i kreme domaće kreativne industrije ponijela tri laskava priznanja. U skupini "korporativna oglasna sredstva", kategorija "vizualni identitet" SMART je dobio dva najviša priznanja: zlatne nagrade za brandove hotela Brotnjo i ZZO, Zavoda zdravstvenog osiguranja Mostar.
U skupini "direktni marketing", kategorija "ambalaža" također je osvojio zlatnu plaketu za dizajn serije vrhunskih vina "Rajske kapi", Stolačkih podruma.

 

smart_agencijaNa svečanoj završnoj večeri No Limita održanoj u Domu mladih kulturno sportskog centra Skenderija, SMART-ovci su primili priznanja iz ruku članova žirija, kojeg su sačinjavali: Dejan Šijuka, art direktor AQUARIUS OGILVY, Ajna Zlatar, kreativna direktorica COMMUNIS, Zlatko Berbić, predsjednik Agencije COLOSSEUM, Bojan Hadžihalilović, kreativni direktor FABRIKA, Samir Plasto, kreativni direktor KURT & PLASTO, Lejla Sokolović, kreativna direktorica McCANN ERICSSON, Sandin Međedović, art director PUBLICIS GROUP MITA i Berin Tuzlić, kreativni direktor VIA MEDIA.
''Naravno da nam je nagrada draža jer dolazi iz ruku vrhunskih profesionalaca. Također smo ponosni što smo priznanja dobili u kategorijama za koje držimo da su nam uža specijalnost, jer vizualni identitet i ambalaža su poslovi na kojima je naša agencija često angažirana. Ilustracije radi, produkcija Manuala lika firme (dizajna logotipa i knjiga standarda), iznosi u prosjeku preko dvadeset projekata svake godine. O ambalaži da i ne govorimo, poglavito onoj za vina. Neki od najuspješnijih dizajna vrhunskih vina, i vina inače u regiji, potiču upravo iz naše agencije'' rekao je Miro Raguž, kreativni direktor agencije SMART.

''Ovakve nagrade su melem za svakoga dizajnera'' naglasio je Stjepan Barbarić, art direktor SMART-a.

Informacije radi, na ovogodišnji festival SMART je prijavio četiri rada u tri kategorije i izgleda da je, u izboru od preko 250 prijavljenih radova u svim kategorijama, odabrao baš one koji su se dopali žiriju.
www.bljesak.info