Oduzeto više od 20.000 nelegalnih CD-ova

0

“Shupa Shop” Mostar

Službenici Grupe za istrage i Tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave za indirektno oporezivanje u Mostaru privremeno su oduzeli više od 20.000 nelegalno prodavanih muzičkih CD-ova, DVD-a, Divx filmova, videoigara za PC, kao i raznu dodatnu opremu koja je služila za proizvodnju nelegalnih kopija.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe koja je bila namijenjena crnom tržištu u BiH procjenjuje se na više od 75.000 KM, saopšteno je u iz UIO-a.

 

Prema naredbi Suda BiH ovlaštene službene osobe Grupe za istrage i Tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Mostar izvršile su pretres poslovnih prostorija firme “Heli” d.o.o. Mostar, prodavnica br.1 pod nazivom “Shupa Shop”, vlasništvo J.S., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo iz čl. 243. KZBiH – nedozvoljeno korištenje autorskih prava.
Prilikom pretresa oduzeta je veća količina robe: muzički CD-ovi, DVD, DivX filmovi, igrice za PC, prazni CD-ovi, prazni omoti od DVD-a i DivX-a kao i razna dodatna oprema, bez porijekla, za koju nije postojala nikakva dokumentacija, a koja je služila za pripremu nelegalnih kopija.

O izvršenim radnjama bit će napravljen izvještaj koji će biti predan Tužilaštvu BiH. 24 sata