Oliver u zagrebačkoj policiji

Oliver u zagrebačkoj policiji

Oliver u zagrebačkoj policiji

0

Knezović: Pucao sam u zrak i onda vratio pištolj

oliverOliver Knezović u srijedu je došao u Zagreb te se prijavio u hotel i angažirao odvjetnika. Predao se u Hrvatskoj jer misli da će mu ovdje pošteno suditi
Piše: Helena Tkalčević
Oliver Knezović (35), osumnjičeni za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića (24) u Širokom Brijegu u BiH predao se u utorak policiji u Zagrebu. Kako nam je potvrdio Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije on je oko 15.30 sati došao u sjedište krim policije u Heinzelovoj u prisutnosti odvjetnika Milenka Umičevića. Knezović uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo, u Hrvatsku je ušao u srijedu. Došao je u Zagreb, gdje se prijavio u hotel i angažirao odvjetnika. Prije dolaska u Hrvatsku skrivao se po raznim kolibama na području općine Jablanice u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. U intervjuu za Novu TV rekao je da su svi imali policijski pištolj za vrijeme nereda u Širokom Brijegu. Izjava >

 

– Svi građani su htjeli uzeti taj pištolj, koji je bio i kod mene. Policajac me zapamtio jer sam mu se predstavio dok sam mu vraćao oružje – rekao je Oliver Knezović. Dodao je kako je pucao u zrak, a ne u navijače Sarajeva.
– Vedranovoj obitelji izražavam sućut. Ja nisam odgovoran za njegovu smrt. Samo sam branio svoj narod – rekao je Oliver.
Kaže da je po dolasku u Zagreb vidio da su za ubojstvo optužili policajca Vujevića te da se nakon toga odlučio predati.

Smatra da će u Hrvatskoj imati pošteno suđenje za razliku od onog u BiH. Prema priči Knezovića, on se policiji BiH predao na dan divljanja u Širokom, a na bijeg se odlučio jer su svi, kako kaže,"tražili njegov linč". Bosanskohercegovački mediji tada su tvrdili da je on priznao da je ubio Puljića. Sud Zapadnohercegovačke županije je u utorak poništio odluku o 30-dnevnom pritvoru za policajca iz Ljubuškog Dragana Vujovića kojeg se sumnjiči da je suodgovoran za ubojstvo Vedrana Puljića. Vujovića je sud pustio da se brani sa slobode.