Osam sudskih policajaca uhićeno, huligani na slobodi

Osam sudskih policajaca uhićeno, huligani na slobodi

Osam sudskih policajaca uhićeno, huligani na slobodi

0

Široki Brijeg – ''Osam osoba koje su pripadnici sudske policije je uhićeno u utorak i srijedu zbog sumnje da su neovlašteno iz pritvorske jedinice u Širokom Brijegu pustili na slobodu Olivera Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo Vedrana Puljića. Trenutno se nad njima provodi kriminalistička obrada i bit će predani Tužiteljstvu u Širokom Brijegu'', rekao je Cvrtak, pri tom ne otkrivši identitet osumnjičenih sudskih policajaca.

''Iako još uvijek nije raspisana međunarodna tjeralica mi smo u kontaktu s kolegama iz Hrvatske i oni provjeravaju određene lokacije u Hrvatskoj na kojima bi se mogao kriti Knezović. Također, još uvijek nismo sigurni ima li Knezović i hrvatsko državljanstvo'', rekao je Cvrtak.

Osam sudskih policajca je uhićeno zbog sumnje da su omogućili bijeg iz pritvora u Širokom Brijegu osumnjičenom Oliveru Knezoviću, osumnjičenom za ubojstvo vedrana Puljića, potvrdio je glasogovornik Federalne uprave policije (FUP) Robert Cvrtak.

Također, Cvrtak je kazao kako je za Knezovićem raspisana ''operativna tjeralica'' koja vrijedi za područje BiH, dok se još uvijek čeka nalog nadležnoga suda kako bi se raspisala i međunarodna potjernica.

Cvrtak je također kazao kako su sve policijske službe u BiH obaviještene o bijegu osumnjičenog Knezovića, te kako je FUP u stalnom kontaktu s kolegama iz Hrvatske.