Partijski susret Josipović-Lagumdžija u Dubrovniku: Ni riječi o položaju hrvatskog naroda u BiH

Partijski susret Josipović-Lagumdžija u Dubrovniku: Ni riječi o položaju hrvatskog naroda u BiH

Partijski susret Josipović-Lagumdžija u Dubrovniku: Ni riječi o položaju hrvatskog naroda u BiH

0

Predsjednik SDP BiH, dr Zlatko Lagumdžija, susreo se u Dubrovniku sa predsjednikom Republike Hrvatske, dr Ivom Jospovićem. Predsjednik Hrvatske je čestitao dr Lagumdžiji na izbornoj pobjedi SDP-a na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, te zaželio mnogo sreće u budućem radu.

U srdačnom razgovoru, Lagumdžija je informirao hrvatskog Predsjednika o postizbornim događanjima u BiH, kao i o dosadašnjem tijeku razgovora o formiranju vlasti. Sugovornici su suglasni u ocjeni da je za Bosnu i Hercegovinu prioritet što brže formiranje proeuropski orijentirane vlade, te stvaranje atmosfere i uvjeta da Bosna i Hercegovina samostalno i ubrzano ispunjava kriterije koji se pred nju postavljaju u procesu EU i NATO integracija.

Predsjednik Josipović je istaknuo da će Bosna i Hercegovina, kao cjelovita država, biti članica Europske Unije i NATO-a, te da će na tom putu imati punu podršku Republike Hrvatske.

Lagumdžija i Josipović su se složili da su rezultati izbora u Bosni i Hercegovini ujedno i prilika za „novi početak" kada su u pitanju odnosi u regiji, te da čitav Zapadni Balkan treba ubrzano krenuti prema EU, pri tome međusobno razmjenjujući iskustva i pomažući jedni druge.

Zlatko Lagumdžija je istakao da je SDP BiH spreman preuzeti odgovornost u skladu sa legimitetom dobivenim na izborima, te učiniti sve da građani Bosne i Hercegovine što prije osjete pozitivne promjene, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Sudeći prema priopćenji, ali i ostalim informacijama sa ovog sastanka, Ivo Josipović nije pokazao nikakvo zanimanje za postizborni položaj hrvatskog naroda u susjednoj državi. Stoga su u pravu oni kritičari koji naglašavaju da se Josipović ponaša kao vojnik svoje partije a ne kao predsjednik Republike Hrvatske.

HRsvijet

foto 2 Flickr: Ivo Josipović na Širokom Brijegu tijekom predsjedničke kampanje