PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Predsjednik Josipović primio predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića
Predsjednik Josipović primio predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića

Predsjednik Josipović primio predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića

0
0
 www.predsjednik.hr – Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića. Teme razgovora bile su političke prilike u Bosni i Hercegovini, dinamika konstituiranja izvršne vlasti, odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te općenito politička situacija u regiji.

Posebno se razgovaralo i o položaju Hrvata u BiH, potrebi za instrumentima kroz koje mogu ostvariti svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju jednog od tri konstitutivna naroda, njihovom opstanku i povratku u Bosnu i Hercegovinu.
Predsjednik Republike Hrvatske je ponovio kako će Hrvatska uvijek voditi Ustavom utvrđenu brigu za dobrobit i zaštitu svojih sunarodnjaka koji žive izvan Hrvatske, pa tako i Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Gospodin Čović je istaknuo potrebu da se u formiranju vlasti u BiH vodi računa o reprezentativnosti političkih predstavnika u odnosu na sva tri naroda, kako bi izvršna vlast bila dugoročno stabilna i imala široku podršku za zahtjevne reforme koje predstoje.Hrvatska pozdravlja sva rješenja u konstituiranju vlasti koja će poštovati jednakopravnost svih naroda i zaštitu prava svih građana Bosne i Hercegovine te pridonijeti stabilnosti i stvaranju kapaciteta za institucionalno približavanje BiH Europskoj Uniji.
Predsjednik Republike Hrvatske istaknuo je kako je Bosna i Hercegovina jedan od najvažnijih partnera Hrvatske, i kako je njeno ubrzano približavanje Europskoj Uniji i NATO savezu i u interesu Republike Hrvatske, kao i regije.Na tom putu reformi i usvajanja europskih standarda Hrvatska će Bosni i Hercegovini pružiti partnerstvo i podršku.

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA