Peti put Korektiv i Inicijativa uređuju park Borak

Peti put Korektiv i Inicijativa uređuju park Borak

Peti put Korektiv i Inicijativa uređuju park Borak

0

udruga_korektiv_inicijativa_sirokiŠiroki Brijeg – Udruge Korektiv i Inicijativa za Široki Brijeg peti put za redom organizirali su akciju uređenja parka Borak, a članovi spomenutih udruga su bili veoma zadovoljni i timski rad je bio zabavan i zanimljiv. Akcija se sastojala od uređenja pješačko-biciklističke staze, čišćenja otpada i postavljanja klupa za pješake.

 

Ovoga vikenda uredili su veliki plato na kojem su postavili veliki fiksni roštilj namijenjen za sve gurmane koji budu organizirali roštiljadu u prirodi. Mladi Širokobriježani samoinicijativno su izradili i postavili 10-ak klupa koje su rađene u suradnji s studentima Akademije likovnih umjetnosti. Pokosili su travu i odstranili korov, a uskoro će šljunkom poravnati stazu koja će nakon uređenja kamenjara i sadnje biljem biti prepuštena žiteljima, turistima i sportašima.

Prema projektu kojeg provode Korektiv i Inicijativa za Široki Brijeg zajedno uskoro će pokušati iznaći sredstva za kutka za umirovljenike u parku Borak kao i za proširenje dječjeg parka gdje su u već postojećem postavili klupe za roditelje.


sirokibrijeg.ba