PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Prosvjedi protiv SDP-ove vlade FBiH
Prosvjedi protiv SDP-ove vlade FBiH

Prosvjedi protiv SDP-ove vlade FBiH

0
0
protesti_protiv_vlade_sdp_bihSarajevo – Antivladini prosvjedi

Najmanje pet tisuća prosvjednika je na poziv sindikata ispunilo prostor kod centra Skenderije u blizini sjedišta parlamenta Federacije BiH, a potom i ispred federalne vlade

Tisuće ljudi okupile su se u subotu u središtu Sarajeva na prosvjedima protiv teškog socijalnog i gospodarskog stanja u zemlji u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH).

Najmanje pet tisuća prosvjednika je na poziv sindikata ispunilo prostor kod centra Skenderije u blizini sjedišta parlamenta Federacije BiH, a potom i ispred federalne vlade.

Predstavnici granskih sindikata koji su govorili na prosvjednom okupljanju optuživali su vladu FBiH predvođenu Socijaldemokratskom partijom (SDP) da je iznevjerila predizborna obećanja o gospodarskom oporavku i odlučnijim mjerama socijalne politike kojima bi se štitila prava radnika.

Prosvjedima sindikalista zaposlenih u gospodarstvu pridružili su se i granski sindikati prosvjete, zdravstva i policije. Predstavnici policijskog sindikata upozorili su kako je nedopustivo što se od njih traži da riskiraju živote za prosječnu plaću od 350 eura.

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA