Pjevač Zostera uz Miru Furlan i Mikija Manojlovića

Pjevač Zostera uz Miru Furlan i Mikija Manojlovića

Pjevač Zostera uz Miru Furlan i Mikija Manojlovića

0

zoster_spotPjevač i skladatelj Mario Knezović polazi stopama brata Slavena (foto whfest.com)

Ljubavna priča i rat
Film je baziran na istoimenoj knjizi autora Ivice Ðikića, a riječ je o ljubavnoj priči koja se događa početkom rata.

– Scenarij se bavi jednom od priča iz knjige i ja sam zahvalan Ivici na pomoći i velikodušnosti s kojom mi je dopustio da priču prilagodim jeziku filma, rekao je Tanović te dodao kako je odluka da se većina filma snimi u Hercegovini donesena nakon uvjeravanja producentice Amre Bakšić Čamo.

 Mira Furlan i dodala kako je nju ovom projektu između ostalog privukao i drugačiji pristup glumcima u odnosu na praksu u holivudskoj produkciji, te rad sa Mikijem Manojlovićem.

Tanović je ustvrdio kako će se otvaranjem Odsjeka za produkciju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, stvorit uvjeti da uskoro filmovi iz svijeta ne budu snimani u Mađarskoj, Rumunjskoj ili negdje treće, nego upravo u Bosni i Hercegovini.

 

Film koji se ne radi zbog novca
Glavne uloge u filmu igraju: Mira Furlan i Miki Manojlović, te Jelena Stupljanin, uz koje će se prvi put na filmu pojaviti glumci Boris Ler i Mario Knezović, inače frontmen grupe Zoster.

– Ovo nije film koji se radi zbog novca, nego iz potrebe da se ispriča ova priča, odnosno da se snimi ovaj film. Ako se ovaj film pokaže kao uspješan to će biti odlično, ali je sadržaj i poruka filma najbitnija, naglasio je Miki Manojlović, naglasivši da je ekipa koja se okupila stvorila preduvjete za uspjeh.

Glumci Jelena Stupljanin, Boris Ler i Mario Knezović su izrazili zadovoljstvo i sreću što će raditi na ovom projektu u koji, kako su naglasili, zaista vjeruju, te se nadaju da će opravdati povjerenje koje im je ukazao Tanović.

Naglasak
Ističući zahvalnost i općini Čapljina, načelniku tamošnje policije, te svim ljudima u Čapljini koji su cijeloj ekipi izašli u susret, od članova ekipe Tanović je izdvojio gospođu Ljubu Ðikić, Ivicinu majku, koja sa glumcima radi na autentičnom naglasku.
Ostale uloge u filmu igraju Svetislav Goncić, Milan Štrljić, Jasna Ornela Beri, Mirza Tanović, Miralem Zubčević, Vesna Mašić, Ermin Bravo i drugi.