Političari iz RS na konzultacijama u Beogradu

Političari iz RS na konzultacijama u Beogradu

Političari iz RS na konzultacijama u Beogradu

0

Prije nastavak razgovora u Butmiru lideri političkih stranaka iz RS obavit će konsultacije sa srpskim vlastima u Beogradu.

 

 

Predsjednici sedam parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske u petak će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, saznaje Beta iz dobro obaviještenih izvora.

srpski_lideriIsti izvori navode da su predsjednici parlamentarnih stranaka iz RS pozvani u Beograd pred nastavak razgovora u Butmiru, kako bi se sagledale pozicije koje će predstavnici RS zastupati u pregovorima i eventualno usaglasiti njihov jedinstven nastup.

"Zvanični Beograd takođe želi da zna da li su predstavnici RS i u kojoj mjeri spremni na kompromisna rješenja koja bi BiH vodila ka euroatlanskim integracijama", naveo je Betin izvor.

Izvor navodi da je poziv liderima političkim liderima iz RS da dodju na sastanak kod predsjednika Tadića uslijedio pošto su Beograd posjetili američki diplomata Stewart Jones i, nešto ranije, šef diplomatije Švedske Carl Bilt.

U Beograd su pozvani lider SNSD-a Milorad Dodik, predstavnici Partije demokratskog progresa (PDP), predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić, Demokratske partije (DP) Dragan Čavić, Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić, Srpske radikalne stranke RS (SRS RS) Milanko Mihajlica i Socijalističke partije RS (SP RS) Petar Ðokić.

A zvanični Zagreb?


.