Poziv na II. akciju u čišćenju Dogane 16.5.2009.

Poziv na II. akciju u čišćenju Dogane 16.5.2009.

Poziv na II. akciju u čišćenju Dogane 16.5.2009.

0

U prošlu subotu 9.5. održana je akcija čišćenja dvorišta Dogane. Cilj je bio uništiti deponij kojeg je napravio ekocidni živalj Širokog Brijega koji djeluje na nagonskoj razini. Zahvaljujući petnaestorici entuzijasta i gradskoj čistoći većina  smeća i zaraze je uklonjena, ali ni izbliza nije napravljeno ono što je planirano.
thumb_tehnologija_i_tradicija_miro_kraljevicPoražavajuće je da je u akciji sudjelovalo samo petnaest građana, a u virtualnom svijetu, par dana prije, isti građani su ostavili preko 150 komentara na istu temu.  Svi su bili puni entuzijazma i usta su im prštala od spremnosti za pomoć. Po tko zna koji put je na površinu isplivala ravnodušnost i letargiju kad je u pitanju pružanje ruke pomoćnice svom izranjavanom, zapuštenom i devastiranom ŠIROKOM BRIJEGU koji se davi u smeću.

Prijatelji Širokog Brijega napustite jednodimenzionalno razmišljanje i dođite 16.5.2009. s alatom u 10h na drugu akciju čišćenja parka koji se nalazi u središtu Dogane. Nemojte se sramiti i čekati da vas netko povuče za rukav, učinite nešto za svoj grad, jer to činite za svoju djecu.


(dibla)