Prijatelji se poznaju u nevolji

Prijatelji se poznaju u nevolji

Prijatelji se poznaju u nevolji

0

thumb_galiniPrijatelji se poznaju i pokazuju svoje pravo lice, karakter, prijateljstvo i odanost u nevolji. Jozo Milićević-Galini, pjevač zabavne glazbe iz Ljubuškog, došao je u stanje kad su mu prijeko potrebni njegovi najbliži i najodaniji, obitelj, rodbina, prijatelji.
U najljepšim godinama, kada je vrijeme najplodnijeg i najuspješnijeg životnog rada, stvaralaštva i radosti, život se okrutno poigrao s njim: obolio je od teške i okrutne bolesti, raka gušterače. Sa strašnom zbiljom suočio se prije više od godinu dana, bila je to užasna spoznaja i stres, kako za njega samog tako i za njegovu obitelj, suprugu i četvero djece, od kojih najmlađa Karla još nije pošla u školu.Liječnici su predviđali brzi kraj, rekli su da neće preživjeti ni dva mjeseca, no Galini se nije dao i, u skladu sa svojom optimističnom naravi, još uvijek se raduje životu. Borbenošću i snažnom voljom zasad je nadjačao opaku bolest i u tome su mu snažna potpora bili obitelj i prijatelji, a najviše njegovi najmiliji. Za održavanje njegova zdravlja i života, potrebni su mnogi skupocjeni lijekovi i dosad su njegova obitelj i prijatelji uspijevali skupiti potrebna financijska sredstva, međutim, nažalost to postaje sve teže i teže.
Njegovi prijatelji iz svijeta zabavne glazbe već otprije nudili su mu pomoć, željeli su održati humanitarni koncert s kojega bi prihod išao za njegovo liječenje. U tome su prednjačili Mate Bulić i prijatelji iz rodnog kraja, vidjevši da se njegova kuća iscrpljuje u osiguranju potrebnih lijekova i drugih troškova. O tome se govorilo i dogovorilo još ljetos na Kravici, kad su na tradicionalno druženje s prijateljima došli Mate Bulić i Thompson, i sada će se dogovor provesti u djelo. U četvrtak, 30 listopada, s početkom u 19 sati, u Sportskoj dvorani u Ljubuškom održat će se humanitarni koncert pod nazivom "Pjesmom za život!", na kojem će nastupiti Thompson, Mate Bulić, Tiho Orlić, Giuliano, Dražen Zečić, Alen Nižetić, Ivan Mikulić i pet KUD-ova s područja ljubuške općine. Cijena ulaznica je 10 KM, za djecu ulaz je slobodan. Humani ljudi mogu pomoći Galiniju i svojim novčanim prilozima, koje mogu uplatiti na posebni račun kod Unicredit banke i pozivom na posebni telefonski broj.
Ivan Kaleb

Novčane uplate
Novčane uplate na ime pomoći za liječenje Joze Milićevića Galinija, mogu se uplatiti kod Unicredit banke d.d. Ljubuški. Devizni račun: SWIFT CODE: UNCRBA 22, IBAN: BA 39 3381 6040 7963 4043. Broj računa: 45338237201. Tekući račun: 45338237000. Žiro račun: 3381602503509367. Na ime: Jozo Milićević – Galini. Pozivom na ovaj broj: 092/890898, darovali ste dvije KM za Jozu Milićevića Galinija.