PRIZNANJE OPĆINI ŠIROKI BRIJEG ZA REFORME OPĆINSKE UPRAVE

0

thumb_siroki_certifikatOpćina Široki Brijeg danas je dobila OESS-ov certifikat za uspješno završen Projekt reforme općinske uprave (MAP). Priznaje je Načelniku općine Široki Brijeg, Miri Kraljeviću, uručila je Cristel Nyman ravnateljica Regionalnog centra Mostar.

 

 

«Općina Široki Brijeg je prva općina u Zapadnohercegovačkoj Županiji koja je završila MAP projekt i time provela više reformi u cilju stvaranja učinkovite i transparentne uprave koja upošljava kvalificirano i motivirano osoblje spremno da odgovori potrebama građana. Ove reforme su posebno važne jer su direktno vezane s obvezama općine, a to su pružanje usluga i odgovarajuća socijalna skrb građana.

Značajna dostignuća koja je Općina Široki brijeg postigla kroz projekt MAP su unaprjeđenje interne komunikacije i suradnje, ocjenjivanje rada postalo je uobičajena praksa, unaprijeđena je struktura kvalificiranosti općinskog osoblja, financijski menadžment doveo je do povećanja proračuna i povećanja ulaganja u kapitalne projekte, a Općina je otpočela otplatu dugovanja što je jedan od trenutačnih prioriteta Općine», kazala je Ravnateljica regionalnog centra OESS-a u Mostaru Cristel Nayman. Također je istaknula da Općina Široki Brijeg provodi i OESS-ov projekt UGOVOR koji ima za cilj jačanje demokratskih struktura na općinskoj razini, te da su tri modula ovog projekta su uspješno dovršena i izrazila nadu da će se početkom 2008. kompletirati i Projekt UGOVOR.

 

Primivši priznanje načelnik općine izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa OESS-om i napomenu kako je ovo priznaje dobar poticaj za daljnji rad na poboljšanju rada institucije na dobrobit svih građana. Uz Načelnika općine i njegove suradnike, ravnateljicu regionalnog centra Mostar Christel Nyman dodjeli svečanog priznanja nazočili su i dužnosnici OESS-a: Michaela Seitz, Viša dužnossnica za demokratizaciju, Ognjen Vukanović, Savjetnik za javne financije, Svjetlana Radulj, Savjetnica za upravljanje ljudskim potencijalima i Nebojša Slavkić, asistent. (www.sirokibrijeg.ba)