PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA U MALOM NOGOMETU

PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA U MALOM NOGOMETU

PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA U MALOM NOGOMETU

0

 

U sklopu priprema za školske športske igre ucenica i ucenika županije zapadnohercegovacke UČENIČKO ŠPORTSKO DRUŠTVO OSNOVNIH OPĆINE ŠIROKI BRIJEG je u suradnji sa Športskim savezom opcine Široki Brijeg organiziralo prvenstvo osnovnih škola u malom nogometu.Pobjednik opcinskog prvenstva je stekao pravo predstavljanja opcine Široki Brijeg na županijskim igrama. Žrijebom je odluceno da se polufinalni susreti igraju na športskim terenima osnovnih škola u Kocerinu i Biogracima. U prvom polufinalnom susretu odigranom u Biogracima OŠ BIOGRACI je rezultatom 4 : 2 eliminirala II OŠ Š.BRIJEG, dok je u drugom susretu odigranom u Kocerinu I OŠ Š. BRIJEG sa glatkih 4 : 1 eliminirala OŠ KOCERIN.

 

 


Finalna utakmica je odigrana u Biogracima i u kojoj je domacin uz bucnu i korektnu podršku svojih vjernih navijaca,popularnih " blatskih mungosa " uvjerljivo savladao I OŠ Š.BRIJEG rezultatom 5 : 2.
Sve utakmice je sudio gosp.Zdenko Jelic,referent za šport pri Odjelu društvenih djelatnosti opcine Š.Brijeg.Najveci dobitak ovih natjecanja je bezsumnjivo ogroman interes širokobriješke mladeži , tako da su utakmice bile odigrane pred prepunim tribinama.Finalnu utakmicu su pratile i kamere Hercegovacke televizije.Za izuzetnu organizaciju samih utakmica pohvale zaslužuju svakako ravnatelji škola te vode momcadi: . gosp.Stanko Milicevic – OŠ BIOGRACI , gosp.Danko Bilinovac I OŠ Š.BRIJEG ,gosp.Žarko Skoko – OŠ Kocerin i gosp.Ivan Mandic – II OŠ Š.BRIJEG.
Po završetku finalnih natjecanja gosp.Predrag Kovacic , predsjednik Športskog saveza opcine Š.brijeg je kapetanu pobjednicke momcadi OŠ BIOGRACI urucio pokal za osvojeno I mjesto, dok je tajnik saveza gosp.Karlo Sopta kapetanu drugoplasirane momcadi urucio pokal za osvojeno drugo mjesto.
Momcad OŠ BIOGRACI je kao pobjednik opcinskog prvenstva osnovnih škola opcine Š.Brijeg je stekla pravo nastupa na županijskim igrama županije zapadnohercegovacke.
Karlo Sopta
foto: Josa