PREDSTAVLJAMO
Home Kultura Sinoćna izložba u Mostaru
Sinoćna izložba u Mostaru

Sinoćna izložba u Mostaru

0
0
 Sinoć je u galeriji "Kraljica Katarina Kosača" Mostar upriličeno otvorenje izložbe mozaika članova zajednice „Milosrdni Otac" iz Međugorja.
Izložba je organizirana u suradnji sa Županijskim odborom Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača" HNŽ te umjetničkom galerijom Kosača.
Čast da otvori izložbu pripala je konzulu Republike Hrvatske u Mostaru, Velimiru Pleši, velikom prijatelju Međugorja i ove zajednice.

 

O izloženim radovima govorila je prof. Ana Zovko.
„Promatrajući izložene rukotvorine satkane od više stotina kamenih krhotina svakako smo impresionirani kvantitetom uloženog truda ali nadasve ostajemo zapanjeni precizno kombiniranim oblicima, bojama, svjetlom i sjenom. Već na prvi dojam nam je jasno da se ova skupina autora priklonila isključivo temi sakralnog a ova slikarska tehnika nam je to i prezentirala. Primjećujemo niz individualnih rukopisa, poput sitno rezanog kamena organiziranog geometrijski, također i grubo rezanih krhotina poslaganih u vrlo slobodna rješenja. U pozadini svake kompozicije nazire se linearni crtež koji je svakako predano definiran i prilagođen samoj tehnici", " kazala je Zovko.

Nazočnima se obratio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar koji je tom prilikom čestitao momcima na ovoj izložbi te kazao kako se dolaskom na otvaranje izložbe uvjerio kako postoji ono nešto što Bog daje i onima koji nemaju posebnu školi ili specijalizaciju, i da su i oni sposobni učiniti predivna djela.

Obraćajući se nazočnima, voditelj Majčinog sela fra Svetozar Kraljević je kazao kako su članovi zajednice s mnogo truda i žrtve lomili grubu i čvrstu keramiku tražeći u sebi onaj dragocjeni biser. „ Naši momci izgubili su vjeru u Boga, drugog čovjeka ali i u same sebe. Dolaskom u zajednicu ponovno su dobili priliku pronaći sebe, Boga izaći na pravi put.

U glazbenom dijelu večeri nastupio je mladi zbor iz Majčinog sela te hodočasnice iz Meksika.

milosrdni-otac.com

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA