Široki: 4,2 milijuna KM za pročistač otpadnih voda

Široki: 4,2 milijuna KM za pročistač otpadnih voda

Široki: 4,2 milijuna KM za pročistač otpadnih voda

0

PREDSTAVNICI ŠVEDSKE RAZVOJNE AGENCIJE (SIDA) OBEĆALI POMOĆ PRI REALIZACIJI IZGRADNJE PROČISTAČA

U prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPViŠ) u Sarajevu održan je sastanak gradonačelnika Mire Kraljevića i šefa odsjeka za obnovu i razvitak Bore Đole s predstavnicima Švedske razvojne agencije (SIDA), PMU – jedinice za implementaciju projekta WATSAN FMPViŠ, Agencije za vodno područje jadranskog mora i Europske investicijske banke (EIB).
Tema sastanka bila je iznalaženje nedostajućih sredstava za financiranje izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Direktorica SIDA-e za BiH gđa. Marie Bergström je obećala je pomoć pri iznalaženju nedostajućih sredstava nakon dostave aplikacije od strane Grada Širokog Brijega.

„Zadovoljni smo s ishodom razgovora i spremnosti ponajprije direktorice SIDE Bergström, ali i predstavnika Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, EIB-a i Agencije za vodno područje jadranskog mora za pomoć pri realizaciji izgradnje pročistača. Realno je da do kraja godine počnemo s realizacijom ovog projekta za koji su dijelom već osigurana kreditna sredstva“, rekao je gradonačelnik Kraljević nakon sastanka. Projektantska cijena uređaja za pročišćavanje otpadnih voda je 2.138.000 eura. vrelo sirokibrijeg.ba