SIT IN ŠIROKI

SIT IN ŠIROKI

SIT IN ŠIROKI

0
Besplatni internet u Širokom Brijegu

sit_siroki
Udruga UPIT projektom "Široki Brijeg – Digitalni grad i društvo znanja" razvija novi društveni trend i omogućava pristup informatičko-komunikacijskoj tehnologiji uspostavljanjem mreže besplatnog bežičnog interneta svim stanovnicima općine Široki Brijeg.

Popularizacija interneta i informatička pismenost je jedna od osnovnih polazišta za modernizaciju društva, koja se u ovom slučaju najviše donosi korist na polju profesionalizacije i opismenjavanja, te stvaranje novih trendova u društvu.
Zaostajanje BiH u tehnološkom smislu je veliko i to je potpuno neprihvatljivo. Mi se s ovim projektom želimo uključiti u ono što radi cijela Europa. Europska Unija već je donijela strategiju i upute za donošenje širokopojasnog interneta u gradove.
Pored povećanja informatičke pismenosti ovaj projekt služi i za ojačavanje gospodarskog statusa Širokog Brijega, a kasnije i regije, preko tehnološke infrastrukture koja može služiti kao podloga za bržu i bolju povezanost naših tvrtki sa cijelim svijetom.

Uspostava bežične mreže za šire područje Širokog Brijega kapaciteta 400 korisnika, zatim promocija i prezentacija interneta i modernih tehnologija zainteresiranima (preko Sajma informacijskih tehnologija, radionica, edukacije, medijskih objava…) su direktni ciljevi projekta. Udruga će na Sajmu Informacijskih Tehnologija 26. i 27. ožujka 2010. godine predstaviti besplatni internet koji će građani moći koristiti nakon sajma.

 

Besplatnim internet signalom će u ovoj fazi biti pokriveno područje
Širokog Brijega istočno od zaobilaznice do Visoke Glavice, i južno od
Mokrog do Borka, Kočerin i okolica, dijelovi Knešpolja i Uzarića.

U slijedećim fazama planiramo pokriti i ostale dijelove općine
Široki Brijeg uz pomoć stanovnika u svim dijelovima naše općine koji
žele se priključiti ovom projektu.
Prijave za korištenje besplatnog interneta će se primati na samom sajmu zato nas posjetite 26. i 27. 3. u Hotelu Park.

S poštovanjem,
Predsjednik udruge UPIT
Marko Zeljko
Kontakt podatci: