Srušimo prepreke

Srušimo prepreke

Srušimo prepreke

0

srusimo_prepreke_300Udruga „Inicijativa za Široki Brijeg“ je pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom „Srušimo prepreke“, sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavu osobnog vozila prilagođenog za prijevoz osobe sa invaliditetom i invalidskih kolica za naša dva sugrađanina.

srusimo_prepreke
Obraćamo Vam se za zamolbom za financijsku pomoć kroz akciju „Srušimo prepreke“.
Stipe Ljubić je četrnaestogodišnjak, 100% invalid I. grupe sa prebivalištem u Širokom Brijegu, Privalj bb. Učenik je osmog razreda osnovne škole Kočerin. Sa radošću i veseljem je, uz pomoć svoga oca Petra, redovno pohađao školu. Prije par mjeseci mu iznenada umire otac i od tada Stipe nema mogućnosti da putuje u školu. Stipe živi u zajedničkom kućanstvu sa majkom i tri sestre, od kojih je jedna također osoba sa invaliditetom.
Kroz akciju pod nazivom „Srušimo prepreke“ prikupljamo sredstva za nabavu prilagođenog osobnog vozila kojim će sestre Stipe Ljubića moći prevesti svoga brata do škole i natrag.

Nikica Bilać je tridesetpetogodišnjak, 100% invalid I. grupe, sa prebivalištem u Širokom Brijegu, Turčinovići bb. Nikica je stradao nesretnim slučajem 1999. godine i od tada se kreće pomoću invalidskih kolica. Postojeća kolica su dotrajala i neadekvatna i onemogućuju bilo kakvo kretanje Nikici. Obitelj je financijski iscrpljena zbog dugogodišnjih visokih troškova Nikičinog liječenja i nije u mogućnosti sama nastaviti borbu za Nikičino zdravlje. Nikica živi u zajedničkom kućanstvu sa majkom, ocem, sestrom i dva brata, od kojih je jedan osoba sa posebnim potrebama.
Kroz akciju pod nazivom „Srušimo prepreke“ prikupljamo sredstva za nabavu invalidskih kolica pomoću kojih će se Nikica moći samostalno kretati.
Akcija traje od 01.02.2016. do 31.03.2016. Po završetku akcije javnosti će biti predočeni rezultati i ukupni iznos prikupljene pomoći. Eventualni višak prikupljene pomoći će biti usmjeren u otklanjanje prepreka za osobe sa invaliditetom u školama u Širokom Brijegu.
Svoje priloge, sukladno vašim financijskim mogućnostima, možete uplatiti na račun akcije koji se vodi u Unicredit banci pod brojem 3382202264860334 sa naznakom „Srušimo prepreke“ ili jednostavno pozivom na humanitarni broj 092 890 820 (cijena poziva je 2 KM).
Unaprijed se zahvaljujemo svima na sudjelovanju u akciji „Srušimo prepreke“ !
https://hr-hr.facebook.com/inicijativa.siroki