Strah na Savi, studenti idu samo u grupama

Strah na Savi, studenti idu samo u grupama

Strah na Savi, studenti idu samo u grupama

0

Užasnuti studenti u Domu Stjepan Radić u Zagrebu zgroženi su nasiljem nad četvoricom svojih kolega i noću ne izlaze sami iz Doma.

thumb_studom_savaVijest da su dvojica huligana oko 4,30 sati ujutro ispred kluba "Petica" bez razloga pretukla četvoricu studenata iz Studentskog doma Stjepan Radić, i to ispred samog Doma, sa zgražanjem su dočekali ostali studenti. Oni koji nisu slučajno čuli što se dogodilo nisu bili previše iznenađeni ni šokirani, s obzirom na to da se nedavno već dogodila jedna tučnjava ispred kluba "Petica".

No, studentima nije svejedno, strah se uvukao na Savu. Naročito kod studenata iz Splita, koji su se pitali je li riječ o zagrebačkim huliganima što su se namjerili na ''blitvare'' samo zato jer govore drugačije i navijaju za Hajduk.

– Užas! Ne osjećam se sigurno, pogotovo zato jer sam iz Splita. Iza ponoći iz Doma ne izlazim sam, uvijek s ekipom – rekao je Nino Bedenicki, a njegov prijatelj Ivan Nejašnić dodaje kako su u Zagrebu u posljednje vrijeme zaredali napadi na prolaznike, što mu se nimalo ne sviđa.

Bez obzira na to, većina studenata i dalje smatra kako život u Domu Stjepan Radić nije postao nesigurniji nego u ostalim dijelovima grada.

– Vjerojatno ih nisu pretukli bez razloga. Uvijek se događaju tučnjave ispred klubova gdje se pušta narodna glazba. Zato ja ne odlazim tamo – tješi se dvadesetogodišnji Luka Pavličić.

Mnogi kažu kako ne žele razmišljati o tome hoće li ih netko napasti na cesti i ne namjeravaju nabaviti suzavac ili slična sredstva za samoobranu. Ali da je kultura straha zavladala i među studentima, pokazuje nam i to što nam je većina rekla kako navečer u noćne izlaske neće izlaziti iz Doma sami, već uvijek u društvu, a tako će se i vraćati u ranojutarnje sate, jer se onda osjećaju sigurnijima.

Nažalost, ni grupni izlazak ili povratak u Dom nije pomogao četvorici studenata koji su izvukli deblji kraj.
www.javno.hr