Thompson, Fra Litre, 500.000 €, Barišić, Zubak

Thompson, Fra Litre, 500.000 €, Barišić, Zubak

Thompson, Fra Litre, 500.000 €, Barišić, Zubak

0

thompson_500000Kazao je da je mu Litre rekao da je novac dobio od Mladena Barišića.
Pavošević: ‘Ne znam tko je ovaj čovjek, meni je došao neki drugi Zubak’

U nastavku suđenja u slučaju Fimi media svjedočio je vlasnik informatičke tvrtke Mario Jelinčić. Prepričao je sadržaje razgovora sa svećenikom Slavenom Milanovićem Litrom. On je od njega, tvrdi Jelinčić, zatražio da mu sastavi interni ugovor prema kojem HDZ pjevaču Marku Perkoviću Tompsonu daje 500 tisuća eura iz stranačkog crnog fonda kako u predizbornoj kampanji ne bi nastupao ni za koga.

Ja sam mu se samo nasmijao i rekao da ne priča gluposti, no nakon 15 – 20 dana došao je da napravim ugovor. Napisao sam ga na jednoj stranici vrlo šturo i predao mu to na CD-u. Nakon nekog vremena došao je i rekao da je novac isplaćen, ali da je falilo 5 – 6 tisuća eura, dodao je Jelić. Pod pritiskom savjesti, odlučio se javiti USKOK-u. To mu je savjetovao znanac, odvjetnik Ante Madunić, koji u ovom slučaju zastupa upravo Barišića.

Sanadera je zanimalo kako to da Jelinčić kao član HDZ-a nikada nije predsjednika svoje stranke upitao o spornom ugovoru ili zašto ih fra Slaven nije suočio o tom pitanju kada su se svi zajedno družili nakon nedjeljne mise. On se predstavljao kao osoba od vašeg povjerenja, ne znam zašto je tako postupio, rekao je Jelinčić Sanaderu.

Koji Zubak je Branki Pavošević predao 10 tisuća eura

Na suđenju se jutros pojavio i poznati trgovac oružjem Zvonko Zubak, no ubrzo se utvrdilo da to nije Zubak koji je optuženoj stranačkoj blagajnici Branki Pavošević predao donaciju od 10.000 eura. Ja stvarno ne znam tko je ovaj čovjek. Meni je došao neki drugi Zubak, rekla je Pavošević nakon što je Zubak u sudnici ustvrdio da gospođu koja ga je spomenula pitaju je li točno da je donirao novac. HDZ-ov odvjetnik koji ga je pozvao za svjedoka prethodno mu je pročitao istražni iskaz u kojem je Pavošević ispričala kako je primala novac nakon što su donatore unaprijed najavili Ratko Maček ili Mario Zubović. Sve ovo sliči mi na bosansku seriju ‘Lud, zbunjen, normalan’, zaključio je Zubak.

Suđenje se nastavlja 27. svibnja, kada se očekuju svjedočenja direktora T-HT-a Ivice Mudrinića, nekadašnjeg čelnika Janafa i Ine Dubravka Tkaličića te bivšeg direktora Hrvatskih voda Slavka Rajnovića.
www.hrt.hr