Udruga «Fra. Slavko Barbarić» Međugorje raspisuje natječaj za stipendiranje

Udruga «Fra. Slavko Barbarić» Međugorje raspisuje natječaj za stipendiranje

Udruga «Fra. Slavko Barbarić» Međugorje raspisuje natječaj za stipendiranje

0

 Udruga za pomoć nadarenim i siromašnim studentima fra. Slavko Barbarić i ove godine raspisuje javni natječaj za stipendiranje studenata. Već tradicionalno ova Udruga početkom akademske godine raspisuje natječaj i vrši izbor stipendista.

Pravo na natjecanje za stipendiju ove Udruge imaju studenti sa prebivalištem u BiH i ostvarenim prosjekom ocjena 4,0 ili 8,4 i više, koji nisu korisnici neke druge stipendije. Sukladno odluci Skupštine udruge natječaj se ne odnosi na studente prve godine fakulteta i apsolvente. Zainteresirani za sudjelovanje na natječaju moraju popuniti posebnu prijavu za natječaj, koja se izdaje u prostorijama Udruge u Međugorju, te uz nju priložiti sljedeću dokumentaciju:
– potvrdu o upisu u akademsku 2008./09. godinu
– potvrdu o uspjehu u prošloj akademskoj godini (ispis ocjena sa fakulteta)
– presliku osobne iskaznice
– osobnu izjavu o nekorištenju druge stipendije
– jednu malu fotografiju
– potvrdu ukoliko kandidat nema jednog ili oba roditelja
– ukoliko kandidat u obitelji ima više studenata potrebno je priložiti i potvrdu o njihovom upisu u akademsku 2008./09. godinu.

 


Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se najkasnije do 15. studenog na adresu:

Udruga «Fra. Slavka Barbarića» Međugorje,
Skupštini Udruge, P.P. 29. 88266 Međugorje.

Visina i broj stipendija ovisit će o raspoloživim sredstvima Udruge, kao i o broju prijavljenih kandidata. Kao i svih godina do sada najveća teškoća u radu Udruge su ograničena sredstva, koja ovise od nesebične pomoći dobročinitelja. Iz Udruge poručuju da će se prilikom odabira stipendista voditi računa o ravnomjernoj zastupljenosti fakulteta.

(www.ABCportal.info)