Udruge branitelja iz Posušja: U navodnoj masovnoj grobnici nema nikakvih ostataka!

Udruge branitelja iz Posušja: U navodnoj masovnoj grobnici nema nikakvih ostataka!

Udruge branitelja iz Posušja: U navodnoj masovnoj grobnici nema nikakvih ostataka!

0

thumb_posusje_milan_bKao građani Posušja i žitelji ovoga grada ne možemo a da se ne osvrnemo na BLAĆENJE ŠUTNJOM žitelja ovoga kraja, kao i svih sudionika Domovinskog rata sa područja općine Posušje,koji su tijekom minulog rata pošteno o branili svoju rodnu grudu i dom.
Da pojasnimo:

Sva tiskana i elektronska sredstva javnog priopćavanja izvijestila su šire općinstvo o pronalasku mnovštvene grobnice na putu Posušje-Tomislavgrad,lokacija Studena Vrila,gdje se navodno nalazi 8-17 tijela pripadnika vojske RS nestalih na Kupresu u travnju 1992 godine.
Tu lokaciju je obišao i američki veleposlanik u BiH Charles English 24.lipnja ove godine što su mediji također propratili.

26.06.2009 godine istražitelj INO BiH Sanja Mulalić potvrđuje da na spomenutom lokalitetu nisu pronađeni nikakvi posmrtni ostaci, te tužitelj iz Livna Mladen Stojanović zapovijeda svršetak aktivnosti na tom području.

Tu vijest prenosi jedino Dnevni Avaz, dok hrvatske tiskovine i krugovalne postaje to nisu objavile što je bjelodan primjer manipulacije.
Ovo nije na žalost jedini teški propust nazočan kod hrvatskih općila i glasila.

Ta ista općila i glasila nisu niti slova napisala,niti riječi prozborila o tome da teroristički internetski portal “putvjernika.com” već tri put u posljednjih pola godine poziva Bošnjake u BiH na Džihad.

Isto tako,ukoliko su u INO BiH uistinu zainteresirani za otkrivanje svih grobnica,neka dođu u Rakitno i upitaju bilo koje starije čeljade gdje su partizani prije 60 godina bacili Hrvate i Bošnjake koje su likvidirali na tom području jer red je da se i te žrtve konačno dostojno pokopaju.

Potpisnici ovoga priopćenja pozivaju hrvatska općila i glasila da počnu zastupati Hrvate u BiH.

Predsjednik Savjeta za branitelje HSS-NHI: Mario Karamatić

Predsjednik HVIDR-e Posušje: Vinko Begić
Predsjednik udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata-podružnica Posušje: Goran Crnogorac

Predsjednik udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Posušje:Marinko Begić

Predsjednik udruge branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata liječenih od PTSP-a: Blago Petric

www.poskok.info

foto: M. Budimir