Uspješna policijska akcija u Ljubotićima

Uspješna policijska akcija u Ljubotićima

Uspješna policijska akcija u Ljubotićima

0

thumb_kradja_autaPostupajući u cilju presijecanja kanala krijumčarenja ukradenih vozila policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke noćas su izveli uspješnu akciju.
Nakon što smo operativnim radom došli do saznanja da se u mjestu Ljubotići, općina Široki Brijeg, nalazi više vozila za koja postoje saznanja da potječu iz teških krađa, policijski službenici MUP-a i PU Široki Brijeg noćas su, na lokalitetu Ljubića Klanac, pronašli tri motorna vozila kao i olupine od šest drugih vozila.
Pronađeni su:
• Motorno vozilo marke „VW Golf" tip V, bez registarskih oznaka, za koje je utvrđeno da potječe iz teške krađe, nedavno počinjene na području općine Tomislavgrad,
• motorno vozilo marke Seat, bez registarskih oznaka, za koje je utvrđeno da potječe iz teške krađe počinjene 11. srpnja u mjestu Lukavica, općina Doboj,
• motorno vozilo marke „Seat" austrijskih registarskih oznaka, čije podrijetlo provjeravamo.


Također, postoji osnov sumnje da su pronađene olupine zapravo olupine od ukradenih vozila, i izvršit ćemo potrebne provjere da utvrdimo njihovo podrijetlo.
U tijeku je kriminalistička obrada kojom će se rasvijetliti sve okolnosti krijumčarenja ukradenih vozila, a također, kolegama iz drugih policijskih agencija, pružit ćemo svu potrebnu pomoć u rasvjetljavanju kaznenih djela teške krađe.
Inače, uključujući i sinoćnju akciju, u posljednji tri mjeseca policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke oduzeli su 27 motornih vozila za koja je utvrđeno da potječu iz teških krađa, ili se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelima krivotvorenje isprave.

http://www.mupzzh.ba