Večeras na mostu MALI VELIKI KONCERT

Večeras na mostu MALI VELIKI KONCERT

Večeras na mostu MALI VELIKI KONCERT

0

 

Večeras (subota) na mostu u 19:30 započet će proljetni MALI VELIKI KONCERT. Nastupaju polaznici širokobriješke male škole gitare zajedno s gostima iz novootvorene ljubuške male škole gitare. Dođite svi na most ispod križa točno u 19:30. (m)

 

 

 

 

Širokobriješka škola gitare koju vodi gitarista Ivan Galić Ivećko zaista predstavlja bogatstvo ovog malog grada. Rad sa djecom koja se okupljaju radi glazbe urodio je dobrim rezultatima. Već se iz polaznika afirmiralo nekoliko glazbenika koji su primjera radi ponajbolji gitaristi u Hercegovini – Jure Kožul, mladi ženski rock sastavi One 1 i One 2, te nastupi klinaca na HTV nisu baš svakidašnji dogadjaji. U ovom vremenu i prostoru (ne samo u Hercegovini) gdje se glazbena umjetnost marginalizira širokobriješka škola gitare zaslužuje da bude nešto kao prepoznatljiv simbol i dogadjaj vezan za Široki Brijeg.


Prve skupine koje svirale na plesnjacima pojavile se šezdesetih. Već od sedamdesetih godina Široki je imao uvijek 4-5 bandova. Što onih svatovskih-hotelskih što autorskih bandova koji su ulazili u studio. Evo dio grupa (po vremenu nastanka):

70-te: borak, ero, uragan, the new song,

80-te: zvjezdane staze, rupa, ljubavni komandosi, rea, grejseri, histerija, kodex, krug, limun band, nešto izmedju, panorama,

90-te: epidemija,medija, payo all star band, ….