VELIKI USPJEH ŠIROKOBRIJEŠKIH MAŽORETKINJA

VELIKI USPJEH ŠIROKOBRIJEŠKIH MAŽORETKINJA

VELIKI USPJEH ŠIROKOBRIJEŠKIH MAŽORETKINJA

0

Širokobriješke mažoretkinje imale su uspješan nastup na Europskom prvenstvu koji se održao u Rumunjskoj. U Široki Brijeg se vraćaju s dvije medalje – jednom zlatnom i jednom brončanom. Broncu su osvojile super-mažoretkinje u konkurenciji pom-pon, dok je u solo kategoriji za juniorke zlato pripalo Ivoni Rezić.


siroki_mazoretkinjeŠirokobriješke mažoretkinje „Široki" osnovane su 2000. godine kao mažoretkinje grada Širokog Brijega, a sad broje preko 200 članica raspoređenih u četri dobne skupine (dječiji sastav, kadeti , juniori,seniori) i vrtićke hobi skupine.
Dosad su sudjelovale na V državnih prvenstava gdje su osvojile 16 medalja, a 2007. seniorke su se natjecale i na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori gdje su osvojile 6. mjesto i bile druge u poretku gradova iz BiH.
2005. godine sudjelovale su na XV. Međunarodnom festivalu mažoretkinja u Italiji, gdje su bile pozvane kao jedine mažoretkinje iz BiH i Hrvatske.
Neizostavan su dio svih kulturnih i sportskih događanja u Širokom Brijegu a i šire.
Posebno treba izdvojiti nastupe na Večernjakovim pečatima, Melodijama Mostara, utakmici Hrvatske nogometne reprezentacije, i mnoge druge nastupe i protokole kao i snimanje filma o "Mažoretkinjama Široki" za Federalnu televiziju.
Voditeljica, koreografkinja i trenerica je Marija Topić Ramljak, a trenerice B timova su Zora Mišić i Ana Topić.

mazoretkinjeSiroki@gmail.com

http://mazoretkinjesiroki1.blog.hr/


www.sirokibrijeg.ba