VIDEO: Tko je pokušao ubiti Željka Zadru?

VIDEO: Tko je pokušao ubiti Željka Zadru?

VIDEO: Tko je pokušao ubiti Željka Zadru?

0

Raspisana je međunarodna tjeralica za Oliverom Knezovićem, osumnjičenim za ubojstvo navijača Vedrana Puljića u Širokom Brijegu. Mediji nagađaju da se nakon bjega iz pritvora sklonio u Hrvatsku. Zbog navodnog pomaganja pri bijegu suspendirana su dvojica sudskih policajaca, a istraga se danas proširila na još šestoricu policajaca.

Tajnik Ministarstva pravde BiH Jusuf Halilagić objasnio je da Knezović ima i hrvatsko državljanstvo pa u slučaju bijega u Hrvatsku neće biti izručen Bosni i Hercegovini. Međutim, rekao je da postoji mogućnost da mu se sudi u Hrvatskoj.

 

{youtube}xqACaLmbN6M{/youtube}  


Javnost i dalje nagađa je li Puljića ubio netko od policajaca ili osumnjičeni Knezović. Naime, na jednom od novih videozapisa vidi se da je policajac zapucao prema navijačima.

U Sarajevu, prema posljednjim informacijama, nema okupljanja navijačkih skupina. Stanje na ulicama je mirno. Jedino se još u medijima vode polemike, verbalni ratovi, traženje uzroka i istine. Nestrpljivo se iščekuju prvi koraci mjerodavnih institucija – policije i pravosuđa.

Sutra u 13.30 bit će pokopan navijač Vedran Puljić. Na posljednjem ispraćaju očekuje se mnogo ljudi, pa čak i novi prosvjedi.

I dok je u fokusu policije za sada samo Puljićevo ubojstvo, Širokobriježani žele znati tko je pokušao ubiti njihova sumještanina Željka Zadru. Žele znati zašto je pokušaj njegova ubojstva u drugom planu i traga li se za napadačem. Metak u lijevoj nozi i natkoljenici trebao bi biti više nego dovoljan trag. Za petak najavljuju nove prosvjede.

 

(www.hrt.hr)