EKSKLUZIVNO: Knezoviću podmetnuto ubojstvo Vedrana Puljića !?

EKSKLUZIVNO: Knezoviću podmetnuto ubojstvo Vedrana Puljića !?

EKSKLUZIVNO: Knezoviću podmetnuto ubojstvo Vedrana Puljića !?

0

Širokobriježani ljuti na hrvatske političare

Oliver Knezović, možda, nije ubio Vedrana Puljića, iako su ga pojedini mediji već proglasili ubojicom, a Federalna uprava policije za njim raspisala međunarodnu potjernicu. Da ne treba isključiti mogućnost da je optužen i medijski već osuđen nevin čovjek upućuju ne samo izjave njegova supruga i majka već i više očevidaca nedjeljnih nereda u Širokom Brijegu.

Govoreći pod uvijetom diskrecije rekli su nam kao je Puljić ubijen metkom iz pištolja, dok je Knezović imao automatsku pušku, te da je bio prilično udaljen od mesta gdje je ubijen pokojni Puljić.

Knezović je prema riječima naših sugovornika pucao rafalno iz automatske puške, a ne iz pištolja i to u zrak, nakon što je ranjen Željko Zadro. On to, tvrde naši sugovornici nije učino da bi nekog ubio već da bi zastrašio sarajevske huligane, kako bi na taj način zaustavio njihovo divljanje.

Treća važna činjenica koja baca sumnju je navodno Knezovićevo prizanje ubojstva. Niti smo čuli audio niti video zapis Knezovićevog priznanja, niti vidjeli njegov pisani iskaz prizanja ubojstva, upozoravaju naši izvori.

Prema tvrdnjama naših izvora Knezović tek kad je doveden u policiju je saznao da je osumnjičen za ubojstvo Puljića. Javnost, odnosno novinari nisu čuli njegovo priznanje. Novinarima su ga priopćili policijski dužnosnici, a mediji su to prihvatili bez imalo rezerve, kao da im je to sam Knezović rekao.

Kako je iste noći kad se predao ili kad je priveden pobjegao iz sudskoj policiju, također je nepoznanica? Je li na ponašanje sudskih policajaca utjecalo saznanje da su iz pritvora tu večeri pod pritiskom potpredsjednika Federacije Bih Mirsada kebe pušteni za kaznena djela osumnjičeni pripadnici Hordi zla.

Puno toga u slučaju Olivera Knezovića upućuje na sličnost sa slučajem Šlogar u Hrvatskoj, koji je optužen za ubojstvo Ivane Hodak.

 

Oliverova majka Ružica kazala je danas za Pincom.info kako ona svog Olivera nije odgajala da bude huligan i ubojica i kako je sigurna da njezin sin nije učinio nikakav zločin. Isto tvrdi i Ivana, supruga osumnjičenog za ubojstvo Vedrana Puljića.

Da postoji sumnja u to da je Knezović ubio Puljića sinoć se dalo naslutiti i iz izjave predsjednika NK Široki Brijeg Zlatana Mije Jelića. Gostujući u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno" Jelić je kazao kako je neophodno ustanoviti tko je počinio to ubojstvo.

Je li Knezoviću netko podvalio da bi se prikrio pravi ubojicu Vedrana Puljića, to pitanje čeka odgovor. Ostaje nada da će se istina, ma kakva ona bila jednom doznati.

Širokobriježani ljuti na hrvatske političare

Kada je pak riječ o građanima Širokog Brijega velika većina njih je itekako ljutita na vodeće hrvatske političare u BiH, posebice predsjednicu Federacije BiH Borjanu Krišto i ministra pravde Barišu Čolak. A baš je Čolak Širokobriježanin, međutim ni on ni Krišto se nisu oglasili.

Oni nisu, ali zato jeste Mirsad Kebo, koji je po funkciji njima podređen budući je dopredsjednik FBiH, međutim od Kebe su Sarajlije tražile da oslobodi huligane i gle čuda Kebo je stigao u Široki i oslobodio uhićene i za kaznena djela osumnjičene pripadnike Hordi zla.

A zlo je učinjeno Širokom Brijegu. Hoće li se možda širokobriješki općinski načelnik Miro Kraljević, županijski premijer dr. Zvonko Jurišić ili bilo tko od hrvatskih političara u BiH sjetiti i tražiti odštetu za svu štetu koju su huligani iz Sarajeva napravili u Širokom Brijegu. Valjda bi nastradale osobe trebale imati pravo bar na to, kao i oni gra đani čija je imovina stradala da također traže odštetu?

Stanovništvo je ogorčeno i na ovdašnje Tužiteljstvo, na izvjesnu tužiteljicu Vesnu Ćavar, koja je p ustila huligane. Novi prosvjedi su zakazani za petak u 12.30 sati. Najavljuje se masovan dolazak građana ne samo iz Širokog Brijega, već i drugih mjesta, čak navijačkih skupina iz Republike Hrvatske.

Inače, danas je na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Širokog Brijega, usvojena Deklaracija o osudi nasilja! Kako je rečeno građani su već dulje vrijeme svjedoci mirnog promatranja huliganskih divljanja na ulicama i sportskim terenima u zemlji.

Horde zla zaogrnute patriotskim bojama

„S prešutnom ili otvorenom potporom medijskih i političkih centara moći gledali smo nasilno uklanjanje ili spaljivanje „nepoželjnih" navijačkih zastava i nacionalnih simbola. Tolerira se svaka vrsta huliganstva ako je umotana u „patriotske" zastave. Svako zlo ima svoju razvojnu spiralu i – ako se na vrijeme ne zaustavi – neizbježno završava tragično. Sarajevske Horde zla, u doslovnom smislu, zaogrnute u takozvane patriotske boje i navijačke skupine, krenule su u pokoravanje „neprijateljskih" krajeva. Naoružani prije svega mržnjom, pa onda i ostalim oruđima i oružjem, stigavši u Široki Brijeg, navodno radi navijanja za svoj klub, divljački su se okomili na naš grad i građane: razbijali što se dalo razbiti; osakaćivali i premlaćivali ljude u njihovim domovima i dvorištima; napadali i ozljeđivali policijske službenike…" – navodi se između ostaloga u Deklaraciji.

Prema njihovom mišljenju svojevrsna tolerancija toga zla se i dalje nastavlja, jer koliko god bilo vidljivo iz mnogobrojnih videozapisa da nije bilo sukoba dviju navijačkih skupina, nego je jedna horda rušila i napadala sve oko sebe, ipak se to divljanje publicira kao sukob dviju skupina. Širokobriješki vijećnici drže da je ta teorija podijeljene odgovornosti već viđena i poznata.

„Potpora nasilju se ogleda i kroz neshvatljivo prikazivanje događaja od strane televizije (koja se naziva javnom i objektivnom) kroz čije priloge horde i huligani postaju razigrana, bezazlena djeca. Na žalost, zlo je urodilo svojim plodom, a danak tolerancije prema hordama plaćen je ljudskim životom i ranjavanjem i ozljeđivanjem više ljudi. Samo zahvaljujući građanskoj hrabrosti i intervenciji policije spriječena je još veća tragedija" – također se navodi u Deklaraciji.

Sućut Puljićevoj obitelji

Na kraju, pozivaju se odgovorne strukture društva da raskinu ugovor s vragom – navijačke skupine ne smiju biti utočište huliganima! Široki Brijeg će ostati i dalje otvoren i gostoprimljiv sportski grad za sve koji dolaze s dobrim namjerama!

Općinsko vijeće Širokog Brijega u ime građana ovoga grada još jedanput upućuje iskrenu sućut obitelji pokojnog Vedrana Puljića s nadom da njegova smrt neće biti iskorištena za širenje mržnje nego širenje svijesti o potrebi zaustavljanja zla.

(www.pincom.info)