Vijesti 22. svibnja – 12.00 sati

Vijesti 22. svibnja – 12.00 sati

Vijesti 22. svibnja – 12.00 sati

0

Županijski odbor HDZ-a Zapadnohercegovačke županije zatražio je od županijske Vlade da naloži Poreznoj upravi i Financijskoj policiji zatvaranje poduzeća koja rade kriminalne radnje, a ukoliko takve ne otkriju i ne sankcioniraju, onda će zatražiti smjene. Od nadležnih institucija vlasti zatraženo je poboljšanje financijske discipline, naplate poreza i doprinosa, a kada je riječ o reorganizaciji Carinske službe u Federaciji BiH i ukidanja carinarnice i pojedinih carinskih prijelaza u Zapadnohercegovačkoj županiji, u Županijskom odboru HDZ-a drže kako se radi o "nastavku mjera međunarodnih čimbenika i federalnih vlasti s ciljem financijske i gospodarske destabilizacije i siromašenja županija te centralizacije ovlasti i sredstava u Sarajevo". Također, pozdravljeni su i napori svih djelatnika MUP-a na održavanju stabilne sigurnosne situacije i zaštiti reda i zakona u Zapadnohercegovačkoj županiji, uz uvažavanje svih problema u županijskom MUP-u.

 

 

Šport

Pred više od 1.000 posjetitelja na igralištu Osnovne škole u Klancu odigrane su prve četiri utakmice 3. kola Malonogometne lige mjesnih zajednica. Evo i rezultata: Dobrkovići – Čerigaj 4:1, Ciglana Gradac – Ljuti Dolac 2:3, Kočerin – Turčinovići 4:3 i Crnač – Desna obala 7:1. Liga se nastavlja u četvrtak, 24. svibnja.

Uzvratna utakmica poluzavršnice nogometnog Kupa BiH u Sarajevu između Željezničara i Širokog Brijega bit će odigrana ipak u četvrtak, 24. svibnja, zaključeno je nakon sinoćnjeg sastanka u NS BiH. Iljo Dominković, dopredsjednik NS BiH, kazao je u izjavi za naš radio kako je postignut i dogovor o pomjeranju termina prvenstvene utakmice Širokobriježana protiv Rudara u Kaknju sa subote na nedjelju. Danas predstavnici NS RS, dodao je, odlučuju o eventualnom uključivanju svojih klubova u Premier ligu, od čega će izravno ovisiti broj sudionika iduće godine. Sigurno je, međutim, bez obzira pristali predstavnici NS RS igrati zajedničku ligu ili ne, da će 14 prvoplasiranih momačadi u Premier ligi sigurno sačuvati svoj sadašnji status.

Trenutačna temperatura zraka u Širokom Brijegu je 26 Celzijevih stupnjeva. Oblačno je uz kraća sunčana razdoblja. Tlak zraka je nizak i iznosi 1003 hektoPaskala. Relativna vlažnost zraka: 50 posto.