Vijesti: 29. svibnja 16.00 sati

Vijesti: 29. svibnja 16.00 sati

Vijesti: 29. svibnja 16.00 sati

0

U zgradi Općine u tijeku je sastanak općinskog načelnika Miljenka Jelića i članova Općinskog poglavarstva s članovima Predsjedništva Općinskog odbora HDZ-a Širokog Brijega. Na sastanku zatvorenom za javnost razgovara se o aktualnoj političkoj situaciji.

…Vlada Zapadnohercegovačke županije preustroj Carinske službe u BiH drži potpuno neprihvatljivim…Sutra neradni dan na području Zapadnohercegovačke županije…

Pristup preustroju Carinske službe u Bosni i Hercegovini, koji bi išao u pravcu potpune centralizacije carinskih aktivnosti, držimo potpuno neprihvatljivim – ističe se u pismu predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Anđelka Mikulića upućenom Carinskoj upravi Federacije BiH u Sarajevu. Ukidanje Carinarnice Grude koja, s obzirom na opseg poslova i prihod, slovi kao daleko najveća carinarnica u Federaciji BiH s prometom od 123.600.000 KM u 1999. godini te 143.600.000 KM u 2000. godini, potpuno je neprihvatljivo i apsurdno je da se reducira služba koja puni 65 posto proračuna Federacije BiH, navodi Mikulić, izražavajući nadu kako najavljeni način preustroja Carinske službe u BiH ipak neće proći.

 

Dan državnosti Republike Hrvatske neradni je dan i na području Zapadnohercegovačke županije. Sukladno odrednicama županijskog zakona iz 1999. godine 30. svibnja neće raditi javne institucije i ustanove.

 

Kultura – glazba

Koncert "Lijepa naša" učenika širokobriješke Glazbene škole održat će se večeras u dvorani kina "Borak" s početkom u 20 sati. Na programu su djela Čajkovskog, Mozarta, Ivanovića i drugih.

 

Šport


Na igralištu Osnovne škole u Klancu sinoć su odigrane prve četiri utakmice 4. kola Malonogometne lige mjesnih zajednica. Postignuti su sljedeći rezultati: Čerigaj – Knešpolje 2:5, Trn – Lijeva obala 2:4, Biograci – Dužice 5:5, Provo/Dobrič – Uzarići 1:3.

Trenutačna temperatura zraka u Širokom Brijegu je Celzijevih stupnjeva. Sunčano je. Tlak zraka je nizak i iznosi hektoPaskala. Relativna vlažnost zraka: posto. Sutra: sunčano i vrlo toplo.