Vijesti iz Ljubuškog

Vijesti iz Ljubuškog

Vijesti iz Ljubuškog

0

stopdiniuljubuskomHrvatska udruga navijača ''SKAUTI'' Ljubuški, te ostali istomišljenici, pozivaju na bojkot koncerta Dine Merlina u Ljubuškom!
Potaknuti novonastalom situacijom u Širokom Brijegu, te ponosom Hercegova roda, nećemo dopustiti da se održi ovaj provokativni koncert!!!

Kako drugačije shvatiti ovakvu angažiranost od strane organizatora, koji se potrudio postaviti plakate u tjednu kada HRVATSKI narod ovoga ''ljupkog'' kraja odaje počast jednom od svojih najvećih sinova HRVATSKOG roda. Našem fra Lovri Šitoviću (Ljubušaku), čovjeku koji je volio ovaj kraj i svoj hrvatski narod.
U ime svih onih kojima je stalo do ponosa Hrvata u Bosni, tražimo otkazivanje ovog provokativnog događaja!!!

U strahu od novih nereda, želimo upozoriti na moguće posljedice koje ovaj koncert za sobom vuče: mogući dolazak pripadnika navijačkih skupina, kao što su Horde zla, Red Army, Robijaši, Fanaticosi, koji prate Merlina na njegovim turnejama po Bosni. Velika većina njih je dokazala i pokazala što misle o nama Hrvatima, nama nasljednicima naših Zlatnih ljiljana od Kulina bana do predsjednika svih Hrvata, dr. Franje Tuđmana.

Gospodin Marko Perković Thompson je prodao 11.000 ulaznica za svoj humanitarni koncert koji je trebao biti održan u Sarajevu. Thompsonov koncert je trebao pomoći mladima Bosne, Sarajeva, a pogotovo olakšati ovom napaćenom narodu. Taj je koncert otkazan i nije održan u tzv. multietničkom Sarajevu radi huškača protiv svetog hrvatskog naroda.

 

Mislimo da je dosta ljubuške pasivnosti, tišine, te želimo dati do znanja svima onima koji misle da nas nema, da mogu kod nas i s nama raditi što ih volja, a sve na naš račun, neka svi znaju da smo mi mladi tu isto kao što su bili naši pradjedovi, djedovi, oci i kao što će biti naša djeca.

Neki ljudi svojim aktivnostima i raznim provokacijama manipuliraju našom poviješću, što možemo vidjeti na raznim internetskim portalima i o čemu nam mogu posvjedočiti razne TV-emisije.

Želimo poručiti i našim prijateljima muslimanima da ovo nije protiv njih već protiv onih koji su se umiješali i bez obzira na sve žele nametnuti svoje stavove koji su pogubni kako za jedne tako i za druge, a najviše dolaze od strane tzv.''muslimanskih intelektualaca'' kao što su : Mustafa Cerić, muftija mostarski Seid ef. Smajkić, ''akademik'' Muhamed Filipović…
Zar je koncert Dine Merlina morao biti najavljen više od mjesec dana prije?!
Opet se pitamo otkud tolika angažiranost od istog organizatora, koji je ugasio Ljubuško estradno ljeto svojim načinom rada i ostavio mlade, kao i ostala ''gospoda Ljubuškog'', na milost i nemilost ulice, bez bilo kakva sadržaja, bez budućnosti!?

Isti organizator je i prije organizirao koncerte, a nije ih znao najaviti ni par dana prije početka samog koncerta. Kako shvatiti njegovu, mi osobno mislimo NJIHOVU, angažiranost oko koncerta pod nazivom ''Ispočetka''?!

''Ispočetka'' je termin za što?!Što ta riječ treba značiti u tjednu i nakon otkrivanja spomenika sinu hrvatske majke – fra Lovri Ljubušaku?

Vjerujemo da organizator neće htjeti otkazati koncert, ali mi zato apeliramo na ljude koji za to imaju ovlasti da ih iskoriste i otkažu koncert, koji je i prijetnja narušavanju javnog reda i mira!

Mi ovime nećemo stati, ustrajati ćemo u svome cilju, te ako organizator ne otkaže koncert, poduzet ćemo daljnje ''korake'' koji su već pripremljeni!

Pozivamo sve Ljubuške udruge i ostale koji to žele da se oglase o svom stavu i svom viđenju oko ovog koncerta, te se nadamo još većoj podršci građana Ljubuškog koju i sada već imamo!


Hrvatska udruga navijača ''SKAUTI'' Ljubuški