Ured načelnika općine: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ured načelnika općine: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ured načelnika općine: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

0

thumb_grbUtorak, 13 Listopad 2009
U ime građana Širokog Brijega Općinski načelnik Miro Kraljević traži ispriku Džemala Šabića generalnog direktora Federalne televizije i očitovanje Upravnog odbora Federalne televizije.

 

U ime građana Širokog Brijega i u svoje osobno ime oštro osuđujem istup Džemala Šabića generalnog direktora Federalne televizije koji je iskoristio, odnosno zloupotrijebio svoju funkciju i putem javne televizije preko 15.000 građana, okupljenih na mirnom prosvjedu protiv nasilja u Širokom Brijegu, nazvao fašistima. Tražim očitovanje Upravnog odbora javne televizije o izjavi čelnog čovjeka Federalne televizije, kao i ispriku generalnog direktora Dževada Šabića građanima Širokoga Brijega i ostalima koji su bili nazočni na prosvjedu, a koji je organizirala Udruga građana navijača NK Široki Brijeg, uz podršku građana Širokog Brijega, ali i brojnih prosvjednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Nakon ove izjave očekujem da će čelni čovjek javne televizije vratiti prije nekoliko godina osvojeni Grand prix na „fašističkom" širokobriješkom Mediteran film festivalu.

Podsjećam javnost da mirni prosvjed protiv nasilja koji je održan prošlog petka u Širokom Brijegu prošao dostojanstveno, bez ijednog izgreda što su potvrdili novinari iz brojnih medija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Iskreno se nadam se da će ovo priopćenje biti objavljeno i na Federalnoj televiziji.

Općinski načelnik

Miro Kraljević


.