Wizz Air uskoro iz Mostara i Sarajeva

Wizz Air uskoro iz Mostara i Sarajeva

Wizz Air uskoro iz Mostara i Sarajeva

0

Mostar – “Nakon Tuzle, koja ostaje naše glavno sjedište u BiH, plan nam je uspostava zračne linije i iz Sarajeva koje je za nas bitno odredište. Nakon toga zainteresirani smo i za ulaganje u sarajevsku zračnu luku”, pojasnio je direktor tvrtke Wizz Air József Ujhelyi na sastanku sa zamjenikom ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održanom u Sarajevu.

SJEDIŠTE WIZZ AIRA JE U BUDIMPEŠTI

Postoji veliki interes za uspostavu zračne linije između BiH i Mađarske, što bi dovelo do značajne suradnje u području turizma, a time i bolje gospodarske suradnje dvaju zemalja. Mađarska vlada ponudila je da sudjeluje u troškovima linije, čime su pokazali svoju spremnost samoodrživosti linije.

Pored zračne luke u Tuzli i Sarajevu tvrtka Wizz Air u budućnosti planira povećati svoju prisutnost na bh. tržištu, što bi značilo i njihovo širenje na mostarsku zračnu luka.

Kada su u pitanju bilateralni odnosi BiH i Mađarske zamjenik ministar Dalipagić i sugovornici su pozdravili dobre političke odnose dvije zemlje i izrazili spremnost za razvoj suradnje na svim poljima.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić je jučer u razgovoru sa zamjenikom ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske Magyar Levente i mađarskim veleposlanikom u BiH Márton Kovácsom istaknuo da je za Bosnu i Hercegovinu od velikog je značaja povezivanje sa svim zemljama svijeta, regiona, a posebno sa zemljama iz Europske unije kojoj Mađarska i pripada.

wizz_air_hostess_bosnia_herzegovina

BUDIMPEŠTA – OSIJEK – SARAJEVO – PLOČE

“Želim istaći da naše Ministarstvo intenzivno radi na povezivanju sa drugim zemljama na području prometa, odnosno kroz njegove razne vidove, bilo da govorimo o cestovnom, željezničkom, zračnom ili pak vodnom prometu, bilo da se radi o prijevozu putnika ili roba, te u povezivanju na polju informacijskih sustava i komunikacija. Jedan od najznačajnijih i najprioritetnijih projekata za BiH jeste autoput na Paneuropskom koridoru Vc: Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče, čime ćemo biti uključeni u glavnu europsku prometnu mrežu, te globalni europski društveni i ekonomski sustav”.

20% VEĆI PROMET PUTNIKA U ODNOSU NA PROŠLU GODINU

Zamjenik ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Levente naglasio je da su BiH i Mađarska puno bliže jedna drugoj nego što se misli.

„Siguran sam da će upravo u području prometa naše dvije zemlje učiniti veliki iskorak. Nema pretjerivanja ako kažem da smo počasni susjedi, jer nas dijeli svega 70 kilometara. Isto tako planirano je da u naredne dvije, odnosno dvije i pol godine unaprijedimo zračni promet. “

March 2016

March 2015

Change

Kapacitet (seats)
1,923,620

1,610,280

+19.5%

Putnici
1,660,061

1,374,272

+20.8%