Zavoda i Udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne”

Zavoda i Udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne”

Zavoda i Udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne”

0

ODRŽANA BOŽIĆNA PRIREDBA U ZAVODU SVETE OBITELJI
 

U Zavodu Svete obitelji, a u organizaciji djelatnika i štićenika Zavoda i Udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne" održana je tradicionalna Božićna priredba. U prvom glazbenom dijelu programa, pjevanjem tradicionalnih božićnih pjesama, nastupili su klapa Dobrkovići, klapa Diva, Mokarski tamburaši i na kraju glazbenog programa nastupio je zbor širokobriješke Frame i zbor Zavoda Svete Obitelji.

thumb_marija_nasa_nada_037

Nazočnima se prigodnim riječima obratila Vesna Ćužić predsjednica Udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne" koja se prisjetila 17 godina od utemeljenja Udruge i utemeljitelja fra Joze Zovke koji ove godine nije nazočan na priredbi, ali je kako je rekla g-đa Ćužić sigurno u mislima i u molitvi sa nama.

U drugom dijelu programa izveden je igrokaz koji je oduševio nazočne, a za koji je tekst napisala uposlenica Zavoda Sanijela Matković, a u glavnoj ulozi je bio prof. Andrija Zeljko. Igrokaz je prikazao slika našeg današnjeg vremena kada čak i za blagdan Božića obitelj nije na okupu. Sin Ivan zbog svojih radnih obveza nije mogao doći kući za Božićne blagdane, pa je nevjesta (Željka Šaravanja) na samu Badnju večer otišla ka Ivanu. Djed (Andrija Zeljko) je razočaran i ne može shvatiti da njegov sin na Badnju večer neće ići na polnoćku, ali je na kraju ipak zadovoljan što je sa svojim unucima dočekao Božić. Ispričao im je kako je to nekada bilo na Badnju večer (svojim nastupom su to dočarali članovi KUD-a Hercegovac) i na kraju ipak sretan sa svojim unucima otišao na polnoćku.

(www.sirokibrijeg.ba)