Željezničar – Široki Brijeg 2:0

Željezničar – Široki Brijeg 2:0

Željezničar – Široki Brijeg 2:0

0

SARAJEVO – Stadion Grbavica. Gledatelja 8.000. Sudac: Valjić.
STRIJELCI: 1-0 Lendrić (20), 2-0 Bekrić (85).
ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, S. Stevanović, Bogičević, Kosorić, Kramarić (46. Tiago), Blagojević, Zolotić (63. Zahiragić), M. Stevanović (52. Memija), Bekrić, Stanić, Lendrić.
ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Brekalo, Bralić, Marković, Sesar (75. Menalo), Kožulj, Pehar, Baraban (65. Ajayi), Crnov (59. Wagner), Krstanović.

IMG_8138_zeljeznica_siroki_foto_fkzeljeznicar_ba

Široki je u dobrom dijelu prvog poluvremena, a posebice do gola, imao incijativu i posjed lopte, no nije to uspio i konkretizirati. Najbolju prigodu “Plavo-bijeli” su propustili u 13. minuti kada je Krstanović nakon ubačaja Pehara šutirao glavom, no odlični Kjosevski je krajnjim naporom obranio, a Baraban nije uspio pospremiti odbijanac. Nedugo zatim pokušao je i Bralić, također glavom, no ostalo je 0:0. Kazna je stigla u 20. minuti, kada je Željezničar praktično iz prvog pokušaja došao do vodstva. Po desnom boku odlično se probio Siniša Stevanović, ubacio prizemnu loptu na peterac, a tamo se najbolje snašao Ivan Lendrić i pospremio loptu u mrežu iza Soldinih leđa – 1:0. Do kraja poluvremena još su pokušavali Brekalo i Pehar, no Kojsevski se nije dao iznenaditi.

Nastavak je donio više uzbuđenja. Trenutak odluke zbio se u 85. minuti kada je Bekrić ostao sam na petnaestak metara, a kada mu je Soldo krenuo u susret uspio je predriblati vratara Širokog i pogoditi za 2:0. Prije ovoga, do gola su mogli u više navrata i Široki i Željezničar. Široki je najbliže izjednačenju bio u 66. minuti – Kožulj je silovitim udarcem s gotovo 30 metara uzdrmao vratnicu, a prijetio je i Ajayi nakon jedine pogreške i istrčavanja Kojevskog u prazno u 76. minuti, no nije bio precizan. S druge strane, Željezničar je u nastavku dobio na probojnosti ulaskom Tiaga i Memije, a najbolje prigode za momčad s Grbavice propustili su realizirati Tiago u 49. i Lendrić u 54., koji su šutirali tik pored vratnice, te ponovno Tiago i Memija u 82. minuti kada je prvo obranio Soldo, a nakon toga Memija šutirao visoko preko gola.
izvor: nk-sirokibrijeg.com
foto fkzeljeznicar.ba