(A Modest Proposal for the B&H Anthem)

(A Modest Proposal for the B&H Anthem)

(A Modest Proposal for the B&H Anthem)

0

BiH konačno dobiva himnu?

Široki Brijeg – Ovaj «Prijedlog za himnu Bosne i Hercegovine» nastao je u jednom periodu umjetničkog zanosa, stremljenja, teženja i upiranja grupice mladih entuzijasta iz Širokog Brijega, koji su svojim pregalačkim kulturno-umjetničkim radom došli do optimalnog rješenja takvog teškog zadatka koji naizgled graniči sa mission impossible, kakav je sačiniti spomenutu himnu u postojećim okolnostima.
No vidjet ćete kako je pronađeno jedino moguće optimalno rješenje koje zadovoljava sve uključene strane, te što je naravno još važnije, neupitno omogućava brzi ulazak BiH u Europu i njene svekolike organizacije, što je i bio stoljetni san i krajnji cilj, naravno uz onaj osnovni da se konačno riješi pitanje himne. Uz to pitanje ponuđena su i brojna druga rješenja koja ćete uočiti pažljivim preslušavanjem himne.
Naravno prevedena je na engleski jezik da olakša praćenje u multikulturalnim i vešejezičnim sredinama, a dozvoljeno je i prevođenje na sve jezike.

{youtube}Gm3Sj92pGJs{/youtube} 

(A Modest Proposal for the B&H Anthem)

 

U prikupljanju podataka, građe i materijala za ovaj vrhunski uradak konsultirali smo MIZPKTV (Međunarodni Institut za povijesno-kulturne tekovine u Vratlu), SMNUDČ (Svjetski Muzej narodnih umotvorina i dovitljivosti u Čerigaju), kao i AAPRGNBS (Arhiv arheološke i povijesno relevantne građe narodnog blaga u Semizovcu) i ovim putem želimo neizmjerno zahvaliti osoblju navedenih institucija na nesebičnoj moralnoj i materijalno podršci koju su nam pružili, jer bez njihovog samozatajnog i samoprijegornog požrtvovanja nikada ne bismo uspjeli okončati ovaj uradak.

 

 

Kad ova himna bude zvanično prihvaćena, tj kad ovaj poduhvat bude okončan, naša ekipa neće spavati na lovorikama, bršljanu, šimširu pa čak ni na majdonosu, nego će prionuti na posao rješavanja pitanja gradonačelnika grada Mostara, koje također spada u kategoriju teških pitanja, a mi smo sigurni da će naša ekipa, uz bogato iskustvo stečeno radom na ovom projektu, uspjeti pronaći rješenje i tog problema.

Do tog sretnog dana uživajte u čarolijama himne. Probnu verziju himne izvodi glazbena skupina neobičnog naziva TANGE LANGE KUMBAJ KUMBAJ PRZGIGI iz Širokog Brijega.


(www.jabuka.tv)