BiH – Kina: o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

BiH – Kina: o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

BiH – Kina: o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

0

Zamjenik ministra financija i trezora Fuad Kasumović primio je danas u Sarajevu državno izaslanstvo Narodne Republike Kine koju je predvodio zamjenik ministra trgovine Jiang Zengwei.


Dobrim i nadasve prijateljskim sugovornici su ocijenili odnose dviju država ali i ukazali na potrebu jačanja i intenziviranja ekonomske suradnje.


Obostrano je izražena spremnost na proširivanje ekonomsko – trgovinskih odnosa i s tim u vezi i na uravnoteženje sadašnjeg debalansa koji je na štetu BiH. Rečeno je kako i Kineska vlada posvećuje posebnu pozornost rješavanju tog pitanja kao i da potiče svoje poduzetnike na ulaganje u Bosnu i Hercegovinu ali i izražava želju za jačanjem dvosmjernog investiranja.

 

Iskazan je interes kineske strane za ulaganje u poljoprivredu, elektroenergetski i telekomunikacijski sektor u BiH te je naglašeno kako u prilagodbi svoje industrije posebnu pažnju pridaju razvoju modernih tehnologija.


Zamjenik ministra Kasumović pozvao je kineske poduzetnike na investiranje u BiH te rekao kako uz daljnje poticanje na produbljivanje ekonomskih odnosa i razmjenu gospodarskih posjeta, dvije države trebaju što prije otpočeti pregovore za potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Potpisivanje tog ugovora, jednodušno je rečeno, sigurno bi intenziviralo gospodarsku suradnju.


Izaslanstvo Vlade NR Kine, sa izaslanstvom gospodarstvenika boravi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini od 28. do 30. ovog mjeseca.