Borik : Široki 59:73

0

marko_bulicU prvoj pripremnoj utakmici Široki je bio gost Boriku i više nego zasluženo i u vjeriljivo pobjedio sa 73:59. Raduje dobra igra odmah na početku odigravanja utakmica Bulić, Šola, Župić su bili najbolji.

 
Košarkaši Širokog i Borika odigrali su prijateljsku utakmicu u sklopu priprema na kojima se nalaze i jedna i druga momčad. Ova dva kluba nisu slučajno odigrali utakmicu jer je današnji trener Širokog Tihomir Bujan u prošloj sezoni vodio momčad Borika. Pobjedu, i to uvjerljivu, slavio je Široki 73:59.

Širokobriježani su stekli 19 koševa razlike nakon prve četvrtine, što su održavali do kraja. No, rezultat ove utakmice bio je najmanje bitan pa su treneri obje momčadi utakmicu iskoristili da isprobaju sve igrače.

 

 

“Nije bio važan, pa zbog toga nismo ni vodili semafor nego samo zapisnik. Dogovor je bio da isprobamo sve igrače i da vidimo koliko mogu. Zato nismo željeli rezultat stavljati u prvi plan kako bi smanjili tenzije. I u jednoj i drugoj momčadi puno je igrača koji ne žele gubiti, koji se žele dokazivati. No i bez rezultata, utakmica je bila tvrda s puno naboja”, kaže Bujan.

Priliku su dobili svi košarkaši a u momčadi pobjednika najbolje je minutažu iskoristio Marko Bulić ubacivši 15 poena. Andrija Šola je dodao 13, a Željko Župić 10. Kod Borika samo su Ivan Čular (12) i Ante Dević (10) bili dvoznamenkasti.
košarka.hr