Indija ne da Majku Terezu

Indija ne da Majku Terezu

Indija ne da Majku Terezu

0

pope_john_paul_mother_teresaNEW DELHI – Indija je odbila zahtjev da se posmrtni ostaci Majke Tereze vrate u Albaniju, izjavio je u utorak glasnogovornik indijskog ministarstva vanjskih poslova.
Albanski premijer Sali Berisha rekao je u subotu da s indijskom vladom pregovara o povratku posmrtnih ostataka Majke Tereze u Albaniju 2010., kada se obilježava stogodišnjica njezina rođenja. Majka Tereza rođena je 1910. godine u albanskoj obitelji u Skoplju. Nakon kraćeg školovanja u Zagrebu, kao časna sestra otputovala je u Indiju 1929. godine. Indijska državljanka postala je 1948., a dvije godine kasnije osnovala je družbu Misionarki ljubavi u Kolkati. Tamo je umrla i pokopana 1997. godine.
»Majka Tereza je bila indijska državljanka i počiva u svojoj zemlji. Tu je priča o tome završena«, rekao je glasnogovornik Vishnu Prakash.
Majka Tereza dobila je Nobelovu nagradu za mir 1979. godine zbog neumornog pomaganja siromašnima. Prije šest godina papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom. Njezin red Misionarki ljubavi danas broji 4,500 sestara i aktivan je u 133 zemlje.


 [Hina]