Zatraženo preispitivanje izvješćivanja FTV

Zatraženo preispitivanje izvješćivanja FTV

Zatraženo preispitivanje izvješćivanja FTV

0

Hrvatski članovi povjerenstva za informiranje Doma naroda federalnog parlamenta u Bosni i Hercegovini zatražili su u srijedu preispitivanje izvješćivanja Federalne televizije (FTV) o izgredima u Širokome Brijegu smatrajući da su bili pristrani i usmjereni protiv Hrvata.

"RTV Federacije nije istinito, cjelovito i nepristrano pratila tragične događaje u Širokom Brijegu, huligansko ponašanje navijača Sarajeva i ubojstvo Vedrana Puljića", navodi se u zajedničkome priopćenju zastupnika i hrvatskih članova povjerenstva Radoja Vidovića i Ante Bilića koje je dostavljeno medijima u Mostaru.

Dvojica hrvatskih zastupnika tvrde kako je nesnalaženje Federalne televizije izazvalo prosvjede u Širokome Brijegu.
Sudionici prosvjeda 9. listopada u Širokom Brijegu zatražili su ostavku čelnih ljudi Federalne televizije.

Vidović i Bilić su osudili istup generalnog direktora FTV-a Džemala Šabića koji je komentirajući zahtjeve s masovnoga prosvjeda u Širokom Brijegu za njegovom i smjenom direktora programa Zvonimira Jukića rekao "kako fašisti neće određivati ni kadrovsku ni uređivačku politiku FTV-a".

Šabić je u srijedu uputio ispriku tvrdeći da je njegova izjava pogrešno interpretirana.

 

FTV je u izvješćima znatno više prostora ponudio navijačima Sarajeva, koje se smatra odgovornim za izazivanje izgreda u Širokom Brijegu u kojima je ubijen navijač Vedran Puljić.