Prikupljaju se svi podatci o grobištima i stratištima na području općine Široki Brijeg

Prikupljaju se svi podatci o grobištima i stratištima na području općine Široki Brijeg

Prikupljaju se svi podatci o grobištima i stratištima na području općine Široki Brijeg

0

Prikupljaju se svi podatci o grobištima i stratištima na području općine Široki Brijeg, mole se svi svjedoci tog vremena i poznavatelji po iskazima starijih da pomognu

Općina Široki Brijeg je osnovala Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća. Zadaća Povjerenstva je doći do što vjerodostojnijih podataka o svim grobištima i stratištima na području općine Široki Brijeg, uzeti iskaze od još živućih svjedoka ili poznavatelja strašnih i nemilih događaja. Mole se svi svjedoci tog vremena i poznavatelji po iskazima starijih da pomognu u obavljanu ove velike zadaće i rasvjetljavanju prave istine. (suzy)

 

Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje
grobišta II. svjetskog rata i poraća na
području općine Široki Brijeg

Broj: POUG-3/09-3

Široki Brijeg, 12.10.2009. godine


PREDMET: Obavijest

Poštovani Širokobriježani,

Općina Široki Brijeg je osnovala Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća. Zadaća Povjerenstva je doći do što vjerodostojnijih podataka o svim grobištima i stratištima na području općine Široki Brijeg, uzeti iskaze od još živućih svjedoka ili poznavatelja strašnih i nemilih događaja. Napokon je došlo vrijeme da se službeno mogu obilježiti, istražiti i pismeno dokumentirati lokacije gdje su izvršeni zločini, zbog jedine i prave istine tog vremena. Istraživanjem i obilježavanjem partizanskih i komunističkih zlodjela bi se bar donekle odužili nevinim žrtvama, a civilizacijski, ljudski i kršćanski je da svaka žrtva ima obilježeno mjesto stradanja i vječno počivalište, to jest grob.

Zato sve Vas poštovani svjedoci tog vremena i Vas poznavatelji po iskazima starijih molimo, da nam pomognete u obavljanu ove velike zadaće i rasvjetljavanju prave istine. To možete uraditi na način, što će te popuniti Upitnik o prijavi grobišta II. svjetskog rata i poraća. Navedeni Upitnik je već u distribuciji preko župnih ureda i predstavnika mjesnih zajednica. Upitnik se još može preuzeti i na ulazu (porti) u zgradu općine, uredu Povjerenstva 2. kat, soba broj 10., na službenoj internetskoj stranici općine www.sirokibrijeg.ba kao i na službenim stranicama u području DOKUMENTI .

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji,

POVJERENSTVO ZA OBILJEŽAVANJE
I UREÐIVANJE GROBIŠTA

P R E D S J E D N I K,

Pero Kožul v.r.

(www.sirokibrijeg.ba)