INZKO: VRIJEME JE ZA REFORMU USTAVA BiH

INZKO: VRIJEME JE ZA REFORMU USTAVA BiH

INZKO: VRIJEME JE ZA REFORMU USTAVA BiH

0

Lideri Bosne i Hercegovine moraju nastaviti rad na stvaranju djelotvorne i uspješnije države koja je sposobna da ispunjava svoje domaće i međunarodne obaveze, uključujući napredak u ispunjavanju uvjeta za članstvo u EU i NATO-u, istaknuto je tokom današnjeg sastanka visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU Valentina Inzka s delegacijom američkih kongresmena, koju su sačinjavali Russ Carnahan, Mike Turner i Lynn Woolsey.

novi_dogovor"Najhitniji prioritet je potreba da se ispuni pet ciljeva i dva uvjeta za transformaciju OHR-a u ojačano prisustvo Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Pored toga, krajnje je vrijeme je da se započne proces ustavne reforme koji će ispraviti odredbe suprotne Evropskoj povelji o ljudskim pravima i stvoriti uvjete za ekonomski razvoj i integraciju u EU", naglasio je Valentin Inzko.


Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Inzko i kongresmeni su izrazili uvjerenje da će dosadašnja tijesna i uspješna saradnja Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini biti nastavljena i nakon tranzicije OHR-a, saopćeno je iz Pres-ureda OHR/EUSR-a.

 


Fena – mb