Miklenić: Mesić nas gura u nesvrstane i dijeli odličja komunistima

Miklenić: Mesić nas gura u nesvrstane i dijeli odličja komunistima

Miklenić: Mesić nas gura u nesvrstane i dijeli odličja komunistima

0

IVAN MIKLENIĆ OPET NAPAO PREDSJEDNIKA MESIĆA

Glavni urednik Glasa Koncila vlč. Ivan Miklenić ponovno je između redaka napao predsjednika države Stjepana Mesića.
Kritizira zbog guranja Hrvatske među nesvrstane, njegovog odvanja počasti Che Guevari te dodjeli odličja komunistima zaslužnima za uspostavu hrvatske države.


Autor: Darko Pavičić


thumb_miklenicMiklenić Mesića kritizira zbog guranja Hrvatske među nesvrstane, njegovog odvanja počasti Che Guevari te dodjeli odličja komunistima zaslužnima za uspostavu hrvatske države

Glavni urednik Glasa Koncila vlč. Ivan Miklenić ponovno je između redaka napao predsjednika države Stjepana Mesića. U najnovijem komentaru svoga tjednika on kritizira mlako obilježavanje prošlotjednog Dana neovisnosti, za što optužuje političare i medije. Mesića kritizira zbog guranja Hrvatske među nesvrstane, njegovog odvanja počasti Che Guevari te dodjeli odličja komunistima zaslužnima za uspostavu hrvatske države.

Omalovažavanje Dana neovistnosti "posljedica je vrlo snažnog i dubokog procesa zaustavljanja određenih ideološko-političkih aspekata tranzicije radi uspostavljanja ideološko-političkog kontinuiteta u Hrvatskoj, kao da nije ni bilo povijesnog silaska komunizma s vlasti", piše Miklenić, dodajući da je posve razumljivo da "takva težnja postoji kod funkcionara i povlaštenih iz toga režima, no da u tom procesu vrlo angažirano sudjeluju državne strukture, to je ne samo anakrono nego i antidemokratsko, antihrvatsko i antieuropsko".

"Snažno sudjelovanje u tom procesu osobito je vidljivo npr. po guranju Hrvatske u krug tzv. nesvrstanih zemalja, dok je Hrvatska punopravna članica NATO-saveza (!?) i pred ulaskom u EU, po iskazivanju počasti latinskoameričkom revolucionaru koji po suvremenim mjerilima može biti isključivo terorist i zločinac, po dodjeli državnih odlikovanja onima po čijem političkom djelovanju samostalne Hrvatske nikada ne bi bilo…", piše Miklenić u dijelu u kojemu se očito obraća predsjedniku Mesiću, premda ga izrijekom ne spominje, baš kao u nedavnom spornom komentaru u kojemu ga je prozvao za veleizdaju, premda ga nije imenovao.

"Snaga toga procesa uspostavljanja ideološko-političkog kontinuiteta u Hrvatskoj također se vrlo očito vidi po odnosu prema žrtvama komunizma, po nespremnosti da se istraže masovne grobnice u kojima su žrtve ideološko-političkog genocida, po nespremnosti da se prizna zločin i odgovornost za nj određenih povijesnih osoba, pa se u Zagrebu npr. umjesto uklanjanja imena moćnika, najodgovornijeg za prolijevanje nevine krvi, u javni prostor vraća i ime njegovih sljedbenica", optužuje Miklenić aktualnu vlasti, no krivnju prebacuje i na medije, jer oni "ne samo da ne smatraju Dan neovisnosti Hrvatske važnim, nego uvelike sudjeluju u promicanju procesa uspostavljanja ideološko-političkog kontinuiteta u Hrvatskoj, pa su im često suvišni i samostalna Hrvatska i njezini blagdani i simboli".