Mostar: Otvoren 19. sajam [FOTO]

Mostar: Otvoren 19. sajam [FOTO]

Mostar: Otvoren 19. sajam [FOTO]

0

MARIJANA_DUJKIC

mostarski_saja_2016

mostarski_sajam_2016GOSPODARSTVO IZ OKRUŽENJA U MOSTARU

Mostar – Uvodne riječi i dobrodošlicu svim gostima kazali su domaćini manifestacije – direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Devetnaesti po redu Sajam otvorenim je proglasio Numan Kurtulmus, zamjenik premijera Vlade Republike Turske, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, koji je kazao kako BiH i Turska u svim aspektima – gospodarskim, političkim, kulturnim, imaju izuzetnu suradnju te kako je ta suradnja svake godine sve bolja.

Gosteje pozdravio i predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Istaknuo je kako je sajam u Mostaru postao jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija, kako u BiH, tako i u okruženju. Izrazio je sreću što je ove godine partner sajma zemlja Turska.

GOVORNICIC VUJANOVIĆ, GRABAR – KITAROVIĆ

Tijekom ceremonije otvaranja obratili su se i visoki dužnosnici zemalja regije i to predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji su se složili da je gospodarstvo važan pokretač dijaloga u okruženju te kako je vrlo važno očuvati dobrosusjedske odnose.

Na marginama sajma planirani su bilateralni susreti sa ozbiljnim temama.

OČEKUJE SE 50.000 POSJETITELJA

mostarski_saja_2016

Na ovogodišnjem, devetnaestom po redu sajmu, na oko 30 000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se izlagači iz 24 zemlje, a očekuje se da bi Sajam, za njegova trajanja, moglo posjetiti oko 50 000 ljudi.

ETNO KUHINJE

Također, u sklopu Sajma turizma bit će predstavljena domaća i regionalna vinarska proizvodnja, autohtona hercegovačka te slavonska kuhinja i dodijeljene nagrade najboljim vinima.