MUP Županije Zapadnohercegovačke

MUP Županije Zapadnohercegovačke

MUP Županije Zapadnohercegovačke

0

Ministarstvo kulture, Centar za vozila

Ljubuški, Široki Brijeg – Uprava policije MUP-a ŽZH, od početka mandata aktualnog policijskog komesara kao jedan od prioriteta u radu ima borbu protiv korupcije, s tim što pod korupcijom smatramo „svaki oblik zlouporabe ovlasti radi osobne ili skupne koristi, bilo da se radi o javnom ili privatnom sektoru".
Nedavno podneseno izviješće Županijskom tužiteljstvu protiv V. Č. (34), inače ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi ŽZH, tek je posljednji u nizu koraka koje Uprava policije provodi u cilju suzbijanja korupcije i procesuiranja koruptivnih kaznenih djela.

Ovom prilikom izvještavamo javnost da je Uprava policije MUP-a ŽZH, prije izvjesnog vremena, Županijskom tužiteljstvu podnijela izviješće protiv I. Š. (36) iz Ljubuškog zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporaba položaja ili ovlasti i Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju.
I. Š. (36) osumnjičen je da je, kao ravnatelj i odgovorna osoba u stručnoj organizaciji „Centar za vozila" sa sjedištem u Širokom Brijegu, počinio više radnji koja imaju obilježja kaznenih djela Zlouporaba položaja ili ovlasti (čl. 383. KZ-a FBiH) i Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju (čl. 247. KZ-a FBiH), a navedena kaznena djela obuhvaćena su gore navedenom definicijom korupcije.


Uprava policije MUP-a ŽZH izražava svoju odlučnost da se suprotstavi
svim oblicima korupcije, bez obzira na težinu počinjenih djela, visinu
pričinjene štete i bez obzira na eventualnu političku ili gospodarsku
moć počinitelja ovih kaznenih djela.

http://www.mupzzh.ba