Otvoren Centar za pružanje usluga građanima Širokog Brijega

Otvoren Centar za pružanje usluga građanima Širokog Brijega

Otvoren Centar za pružanje usluga građanima Širokog Brijega

0

 

20090617-salter-sala-sirokiSvečanim presijecanjem vrpce, načelnik općine Miro Kraljević i Veleposlanik Kraljevine Švedske Bosse Hedberg, su otvorili Centar za pružanje usluga građanima. Izgradnja Centra za pružanje usluga građanima je dio GAP projekta (Projekta upravne odgovornosti) po kojem su u opremanje šalter-sale, prema Ugovoru koji je potpisan prošle godine, sudjelovali donatori Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencije za koordinaciju međunarodnog razvoja (Sida) i Ambasada kraljevine Nizozemske (EKN) u iznosu od 170.000 KM. Ukupna vrijednost ovog projekta je 600.000 KM.

 

Prije svečanog puštanja u rad Centra, nazočnima se obratio načelnik Miro Kraljević koji je uz zahvalu partnerima u ovome Projektu, Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), Švedskoj agenciji za međunarodni razvoj (Sida) i Ambasadi Kraljevine Nizozemske (EKN) rekao: „Ovaj projekt je od velike važnosti za našu općinu, i od danas će usluge koje pružamo građanima biti dostupne na mnogo brži i kvalitetniji način, a općinski djelatnici bit će mnogo bliže našim građanima. Nadam se, odnosno siguran sam da je ovo tek početak suradnje sa našim američkim, nizozemskim i švedskim partnerima".

 

„Nedavno sam bio u Čitluku gdje sam također otvorio šalter-salu, sada sam u Širokom Brijegu. Moram reći da mi se sviđa ovaj kraj i Hercegovina, a kako sam smješten u Sarajevu koristim svaku prigodu da posjetim ovaj dio Bosne i Hercegovine. Radujem se suradnji sa američkim i nizozemskim partnerima na realizaciji ovog projekta. Nadam se da će ovaj projekt koji smo završili, pridonijeti funkcionalnijem i transparentnijem radu organa lokalne uprave, a na zadovoljstvo građana, ali i djelatnika općine." rekao u izjavi za medije nakon otvaranja Centra za pružanje usluga građanima Veleposlanik Kraljevine Švedske Bosse Hedberg.

Nazočnima se obratila i njezina ekscelencija zamjenica Veleposlanika Kraljevine Nizozemske Riny Bus i općinska voditeljica GAP projekta Monika Buhač Glavaš.

Svečanost otvaranja svojim nastupom su upotpunili članovi HKUD-a Hercegovac spletom hercegovačkih plesova i širokobriješke mažoretkinje. Program je vodio Marinko Karačić.

Centar za pružanje usluga građanima će omogućiti da na jednom mjestu u vrlo kratkom vremenu mogu dobiti sve potrebne informacije i usluge od strane općinskih službi.


ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)