Sarajevo by night

Sarajevo by night

Sarajevo by night

0

Dva Srbina pretukli u pekari u Sarajevu

SARAJEVO – Dražen Šijaković (28) i Pavle Lučić (26) iz Istočnog Sarajeva pretučeni su u noći između subote i nedjelje u pekari "Gold" na Vojničkom polju u Sarajevu.

Na njih je, kažu, nasrnula grupa od dvadesetak mladića sa palicama, gvozdenim šipkama, satarom i noževima.

"Glasu Srpske" Šijaković je ispričao da su njih dvojica otišli u pekaru oko dva časa poslije ponoći da kupe nešto da pojedu.

srbi_sarajevo– Od radnice koja radi u pekari naručili smo hranu. Kada nam je donijela ono što smo naručili, iza nje je izašao radnik pekare i rekao nam da mi tu ne možemo da jedemo. Ne znam šta je bio razlog, jedino možda to što smo se nas dvojica oslovljavali imenima ili brojanica na mojoj ruci – naglasio je Šijaković.

Dodao je da ga je pitao zašto ne mogu tu da jedu.

– On je umjesto da odgovori u prostoriju ušao sa drvenom palicom i nasrnuo na nas. Tada je gotovo istovremeno sa svih vrata navalila rulja mladića sa drvenim palicama, željeznim šipkama, satarama i noževima. Jedan od njih me je satarom udario po glavi – priča Šijaković. Dodaje da je tuča trajala neko vrijeme i, kako kaže, više ni sam ne zna kako se našao u dvorištu.

– Jedan od napadača je potrčao za nama i rekao nam "nemojte da vas isiječem na komade". U moj automobil koji je ostao otvoren i upaljen uletio jedan od napadača. Stao je na semaforu i zaprijetio nam riječima "gubite se odavde i nemojte da vas ikada više vidimo" – naglasio je Šijaković.

Poslije toga je, kaže, mobilnim telefonom pozvao policiju i jedna patrola je došla veoma brzo.

– Međutim, ni oni nisu smjeli da izađu iz automobila dok nisu došle druge patrole. Ubrzo poslije toga došla je i hitna pomoć i prebacili su nas u bolnicu Koševo. Kod mene su ljekari ustanovili posjekotinu i frakturu lobanje, slomljeni su mi prsti i jedna kost u šaci. Na glavi imam petnaestak kopči. I ljekar koji nas je primio na Koševu rekao nam je da je ovo pokušaj ubistva – kaže Šijaković i dodaje da su u policiji dali izjave.

Lučić je istakao da se nikada ni sa kim nije potukao i da mu je čudno zbog čega su ih napali mladići u pekari.

– Pitao sam ih da mi kažu u čemu je problem, ali niko nije htio da nam odgovori. Profesor sam fizičkog vaspitanja i uvijek sam nastojao druge da zaštitim od nasilja. Izgleda da je u Sarajevu sporno ako vas neko oslovi pravoslavnim imenom, jer ničim nikoga od onih koji su nas napali nismo izazvali – naglasio je Lučić, koji ima pet kopči na glavi, povrijeđen lijevi kuk i mnogo udaraca po tijelu.

Šef Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić izjavio je da je operativni centar MUP-a Kantona obaviješten da je u pekari "Gold" došlo do tuče više osoba.

– Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a KS gdje su zatekli Š.D., G.L.P. i G.N. sa vidnim povredama. U razgovoru smo saznali da je došlo do tuče između Š.D. i G.L.P. sa jedne strane i G.N. sa druge strane. Povrijeđeni su prevezeni u KC Koševo, gdje su ustanovljene povrede i da su Š.D. i G.L.P. imali alkohola u krvi. O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac i radi se na rasvjetljavanju ovog događaja – rekao je Nefić i dodao da ne želi da spekuliše da li je tuča bila na nacionalnoj osnovi.

Snimak
Lučić tvrdi da u objektu postoji video nadzor, ali da su napadači, kada su utrčali sa šipkama i palicama ugasili svjetlo.

– Očito je da su imali namjeru da prikriju napad – kazao je Pavle Lučić.

www.glassrpske.com