SASTANAK LJUBIĆ-KOSOR-JANDROKOVIĆ

SASTANAK LJUBIĆ-KOSOR-JANDROKOVIĆ

SASTANAK LJUBIĆ-KOSOR-JANDROKOVIĆ

0

thumb_kosor_ljubic_jandrokovic_hdz_zgb_webPredsjednica HDZ Republike Hrvatske i Predsjednica Vlade gđa. Jadranka Kosor i Predsjednik HDZ1990 dr. Božo Ljubić sastali su se danas u Središnjici HDZ u Zagrebu.

 

Uz Predsjednicu Kosor sastanku su nazočili ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, Glavni tajnik HDZ Branko Bačić, te suradnici gđe. Kosor i ministra Jandrokovića.

Gosp. Ljubić je informirao Predsjednicu Kosor o aktualnim razgovorima koji se koji se vode u Bosni i Hercegovini oko reforme Ustava s posebnim naglaskom na ustavnu i institucionalnu poziciju hrvatskog naroda. Dr. Ljubić je, također, informirao gđu. Kosor o stajalištima HDZ1990, kao i o konkretnim prijedlozima koja bi trebala biti dio paketa ustavnih promjena kako bi on bio dobar za BiH i prihvatljiv za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Također je zamolio da Hrvatska kod partnera i prijatelja u NATO i EU zagovara ova rješenja koja su na tragu osposobljavanja BiH za euroatlantske integracije uz poštivanje konstitutivnosti i ravnopravnosti sva tri naroda.

Gđa. Kosor je informirala dr. Ljubića kako su oni već do sada u svojim razgovorima sa saveznicima u NATO-u i EU jasno isticali potrebu što žurnijeg osposobljavanja BiH za EU integracije kako bi se mogla pridružiti Hrvatskoj na ovom putu pri čemu bi Hrvati bili na dobitku.. Također je istakla kako je uvijek inzistirala na rješenjima koja jamče ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda.

Predsjednica Kosor je spremna na zajednički rad pa i dnevnu komunikaciju smatrajući ovo pitanje izuzetno važnim za Hrvate u BiH i Hrvatsku.

Izrazila je želju da što prije posjeti Bosnu i Hercegovinu, te da tim činom simbolički i suštinski pokaže koliko joj je stalo do Hrvata u BiH kao i do dobrih odnosa s Bosnom i Hercegovinom.

Zagreb, 16. listopad 2009. godine

URED ZA INFORMIRANJE www.hdz1990.org